Firmino i fin form – Midlertidig genopstandelse eller løsningen i front?

Liverpool

Foto: Vicente-Soler-Dreamstime.com_

Kampen mod Crystal Palace i anden spillerunde bragte ikke meget positivt med sig for Liverpool. 1-1 og en udvisning og efterfølgende lang karantæne til Darwin Núñez. Sommerens helt store indkøb, der skulle få Liverpool til at glemme alt om Sadio Mané, og endelig give Jürgen Klopp den ægte nier, som han havde sukket efter.

Et sammenstød med Joachim Andersen, og så var den plan udsat. I stedet måtte Klopp gå tilbage til en gammel plan. Roberto Firmino som spidsangriber. Det tredje ben i den taburet, der i mange år også havde Mané og Salah. Klopp holder meget af Firmino, men også han kunne godt se, at Firmino ikke scorede nok. I de seneste tre sæsoner nåede han aldrig over et tocifet antal scoringer i Premier League.

No Firmino, no fiesta

Men han skabte en masse bevægelse omkring feltet, som både Salah og Mané kunne udnytte, ligesom han som spilstation var den bedste af de tre. Eller som legenden John Barnes sagde i et interview for nyligt:

Firmino er min favorit angriber i forhold til, hvad han giver holdet. Ikke bare med mål, men arbejdsindsatsen. Han er årsagen til, at Salah og Mané scorede alle de mål.

John Barnes, Tidligere Liverpool spiller

Nu er Mané væk, og er vi lidt hårde, kan vi også næsten argumentere for, at Salah er det. I hvert fald har egypteren ikke været meget værd i den seneste efterhånden lange tid på Anfield. Og derfor er det også så meget desto mere positivt, at Firmino er tilbage.

Kontraktudløb til sommer

Til næste sommer udløber hans kontrakt med Liverpool, og klog af skade fra Manés farvel bør Liverpool muligvis overveje, om ikke det er værd at holde fast i brasilianeren.

For i de seneste par uger har han været eminent, og han står noteret for fem mål og tre oplæg i Premier League. Senest mod Brighton var det ham, der førte an, da det trods alt lykkedes Liverpool at hente 3-3 i en vild og hektisk fodboldkamp.

Mod Rangers tirsdag var han så på bænken, da Liverpool ændrede system og i stedet for en klassisk 4-3-3 spillede en 4-2-3-1, hvor der var fundet plads til både Núñez, Salah, Jota og Díaz.

Så hvad vælger Klopp til weekends storkamp mod Arsenal?

Gode minder mod Arsenal

Kigger tyskeren kun på statistikken, så vil han gøre klogt i at vælge Firmino til sin startopstilling. 13 gange har han stået over for Arsenal i Premier League regi, og det med ni scoringer og tre assist til følge. Det er den klub, han har scoret flest mål mod. Sidst de to hold mødtes på Emirates, skulle han kunne bruge seks minutter efter sit indhop fra bænken for at komme på tavlen, i et opgør som Liverpool vandt 2-0.

Men Firmino presses af Núñez. Her og nu samt på længere sigt. De to har endnu ikke startet en kamp sammen, og Klopp virker umiddelbart ikke til at tro på de to sammen som en decideret angrebsduo.

Núñez har endnu ikke scoret for Liverpool siden udvisningen mod Crystal Palace. Men alle i og omkring klubben har tillid til angriberen fra Uruguay, der også har leveret flere fine præstationer på det seneste. Han er fremtiden på Anfield. Og derfor ligner Roberto Firmino trods aktuel storform mest af alt en midlertidig løsning på et angriberproblem.

The Manager
Logo
Shopping cart