Fodens fødder får City til at glemme fraværet af De Bruyne

MANCHESTER, ENGLAND – AUGUST 19: Phil Foden of Manchester City is challenged by Dan Burn of Newcastle United during the Premier League match between Manchester City and Newcastle United at Etihad Stadium on August 19, 2023 in Manchester, England. (Photo by Isaac Parkin – MCFC/Manchester City FC via Getty Images)

Det skal handle om Phil Foden, men vi starter med Kevin De Bruyne. For i fodboldens verden findes der få, der er bedre end ham. Manchester City kommer da også til at blive påvirket af hans fravær. De Bruyne blev nemlig skadet i sæsonpremieren ude mod Burnley og er i værste fald ude resten af året.

Når det er sagt, så kan Manchester City sagtens undvære De Bruyne. Men chancerne for at vinde mindskes. De Bruyne er jo, som Pep Guardiola har formuleret det, “unique in the world”. Og selvom Manchester Citys trup bugner af kvalitet, så har De Bruyne efterladt sig et tomrum.

Bekymrede miner har der da også været nok af siden den 32-årige hollænder humpede ud af Turf Moor. De Bruyne er jo holdets omdrejningspunkt. Hjertets termostat. Ham med ideerne og det forkromede overblik. Ham, der ikke bare er Erling Haalands bedste legekammerat, men hele holdets go-to-guy.

Flyvende fødder

Men måske har omverdenen været en postgang for tidligt ude med diverse, bekymrede miner. For måske har Manchester City allerede en spiller, der kan udfylde tomrummet? Ikke bare som et plaster på såret, men måske ligefrem som en to-benet version af nål og tråd, der kan lappe såret og efterlade et forsvindende lille ar.

Lørdags aften trådte Phil Foden i hvert fald i karakter og leverede en præstation ud over det sædvanlige. Mildest talt endda. Fodens fødder var flyvende. Og selv om Newcastles forsvar spillede med musklerne efter alle kunstens regler, så fik gæsterne på Etihad ikke et ben til jorden.

Bolden var klistret til Fodens fødder, hans dansende bevægelser flød hele tiden fremad, og pasningspillet emmede af mod og kreativitet. Det vildeste var dog Fodens modne ærgerrighed. Den, der hele tiden kogte lige under grænsen til det røde felt. Men som aldrig kammede over.

Og som derfor heller aldrig smagte af Tik-Tok’sk bling-bling fra mig-mig-land. Smartphonen var lagt på hylden og man fristes til at sige, at Foden i lørdags blev voksen. Eller rettere; besluttede sig for at blive det. I hvert fald på fodboldbanen. Han har jo trods sine ‘blot’ 23 år været far for sin søn i mange år. Men i lørdags tog han ansvaret for hele Manchester Citys nærmeste fremtid.

Fast-flowing 10er

Måske endda også den, der venter på den lange bane. Og ja, det er store ord. Ikke mindst fordi Foden, der kom til klubben som 4-årig, har været rigtig god siden hans debut som 17-årig. I alt er det ifølge whoscored.com blevet til 182 kampe for The Citizens. Men man mindes ikke at han har spillet en kamp, der matcher den, Foden spillede i lørdags.

Og ja, på egen hånd. Og i fraværet af selveste De Bruyne. Foden spillede dog ikke De Bruynes plads. I stedet slog han sine folder med udgangspunkt i en falsk 11er, der konstant og uafbrudt forvandlede sig til en fast-flowing 10er, hvilket klædte Manchester Citys offensiv.

Peps mandskab var i øvrigt anderledes klædt i lørdags. The Citizens var som altid på bolden og Foden og co. ville vanen tro spille med den. Men Manchester Citys tilgang var sjældent set muskuløs og energisk. Og langt mindre forhippet på kontrol og Mou’sk resting with the ball.

Groft sagt kan man sige, at Manchester City bød på Newcastle op til dans til lyden af The Magpies’ egen melodi. Og så alligevel ikke. For trods fire centerbacks i bagkæden og et maskinrum med Rodri og Mateo Kovacic, så gav Pep mikrofonen til lige præcis den spiller, som Eddie Howe mangler, nemlig Foden.

En type, der i fuld fart bryder modstanderens kæder på kryds og tværs, hvilket i lørdags forvandlede åbent spil til danger zone. ” Efter kampen kaldte Pep Foden for incredible og vurderede, at Fodens præstation var “one of the best I have ever seen.”

Om Manchester Citys tilgang, og Fodens rolle, var fødslen af en ny version af Manchester City, vil tiden vise. Sikkert er det, at Manchester City var gode og vandt fortjent, og at Foden var bedst af alle.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart