Fortsætter den engelske dominans i Europa?

Foto.-Charnsitr-Dreamstime.com_

De europæiske klubturneringer er tilbage. Tirsdag og onsdag går det løs i Champions League, inden torsdagen byder på kampe i både Europa League og Conference League. Der er engelske hold i alle tre turneringer, og skulle det ligefrem ende med, at Premier League klubberne tager sig af hele rovet? I givet fald vil det ikke være overraskende, men snarere en manifestering af Premier Leagues suverænitet. 

For England topper Uefa’s koefficientliste, og akkurat som Italien har de fortsat alle syv mandskaber med i de europæiske turneringer. Tottenham, Chelsea, Liverpool og Manchester City repræsenterer England i den største klubturnering. Arsenal og Manchester United er deltagerne i Europa League, mens West Ham gør sig til i Conference League.

Arsenal og West Ham er grundet førstepladser i gruppespillet allerede videre til næste runde i deres turneringer. Deres modstandere er derfor endnu ukendte, så lad os i stedet se på de fem engelske klubber, der skal i aktion i de kommende to uger.

Tottenham

Nederlaget mod Leicester i weekenden på hele 4-1 gjorde ondt på selvforståelsen, men det var næsten være, at Bentancur fik beskadiget sit ene knæ så meget, at han glipper resten af sæsonen. Til kampen mod Milan er de desuden uden Højbjerg, der har samlet for mange gule kort sammen, ligesom Lloris fortsat er skadet.

Milan har dog også skadesproblemer og er i større kvaler rent spillemæssigt end englænderne, så Tottenham må påtage sig favoritværdigheden over de to kampe.

Chance for videre avancement: 60 procent

Chelsea

Ser vi udelukkende på resultatrækken, er der ikke mange indikationer af, at det ligefrem går den rigtige vej for Chelsea efter den massive oprustning. Men den første halve time mod West Ham var mere end bare almindeligt opløftende, så kan de få lidt stabilitet ind i spillet, så kan de blive et interessant bekendtskab i forårets knockout kampe. De skal dog først lige forbi Dortmund, der har åbnet 2023 med seks kampe og seks sejre, og som rammer deres bedste niveau i sæsonen. En helt lige kamp med et par procenter i Chelsea favør.

Chance for videre avancement: 55 procent

Liverpool

Vi får en gentagelse af sidste års Champions League finale, når Liverpool skal op imod Real Madrid. Det er ikke just fordi, englænderne har gode minder med spanierne, som de har tabt til ved flere lejligheder i Champions League, og den aktuelle form lader også meget at ønske. Det samme kan dog siges om Real Madrid til trods for en nylig sejr i VM for klubhold. Klopp har selv i dårlige sæsoner kunne levere europæisk, men det er Liverpool, der kommer ind som underdogs i dobbeltopgøret. 

Chance for videre avancement: 40 procent

Manchester City

De topper ikke Premier League og har en verserende sag om økonomisk fusk hængende over hovedet. Kan det spille ind på Manchester Citys forår? Muligvis, men det betyder intet i forhold til kampene mod Leipzig. Yussuf Poulsen og co. fik deres fantastiske stime ødelagt med nederlag hjemme mod Union Berlin i weekenden, men den glædelige nyhed er, at den store stjerne Nkunku er ved at være i omdrejninger igen. Leipzig kan muligvis true Manchester City i enkelte perioder af kampen med deres fart i omstillingerne, men over 180 minutter er englænderne for stærke.

Chance for videre avancement: 85 procent

Manchester United

Det er ”kun” Europa League, men det dufter af mere, når finalisterne fra 2009 og 2011 mødes to torsdage i træk. Barcelona cruiser mod et spansk mesterskab og indkasserer ingen mål, men de har under Xavi haft problemer rent europæisk, og spørgsmålet er, hvor seriøst de tager Europa League på dette stadie af sæsonen. Det samme kan dog siges om Manchester United, der nok heller ikke helt har opgivet drømmen om et mesterskab med Arsenals småproblemer i de sidste par uger. Barcelona er gode, men resultaterne er også bedre end spillet, så det ligner faktisk en helt lige kamp mellem de to storklubber, der her mødes på næstøverste hylde.

Chance for videre avancement: 50 procent.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart