Frank Lampard er ‘still standing’ trods udsigten til sit-down-protest på lørdag

Frank Lampard
Selvom Everton er i knæ og klubbens fans peger fingre ad Frank Lampard, så er Evertons ejer ikke i tvivl om, at Lampard fortsat er manden, der skal stå ude på sidelinjen.I hvert fald indtil videre. Foto: Richard Sellers/Getty Images

At situationen i Everton er alvorlig, er ikke ligefrem breaking news. Det har situationen nemlig været det meste af den sæson, som The Toffees pt. er godt og vel halvvejs inde i.

Tribunerne på Goodison Park er da også efterhånden ved at brase sammen af ren og skær vrede og frustration. Og sorg og afmagt.

Deres klub, der altid har været en del af Premier League, er nemlig i overhængende fare for at rykke ud af Englands fornemmeste fodboldselskab.

Bevares! Everton mangler stadig at spille 20 kampe og har derfor fortsat 60 point at spille om.

Men med tanke på, at klubben blot har fået 15 point ud af 54 mulige i de første 18 kampe, så er troen på, at fremtiden er lig med andet end nedrykning minimal.

Stor tiltro

Og ja, det hele er Frank Lampard skyld.

I hvert fald, hvis man spørger fansene, der på bagkant af nederlaget til Brighton i sidste uge, hvilket sendte Everton ned under tabellens nedrykningsstreg, røg til tasterne.

Og kort efter modtog Evertons ledelse et brev, hvori fansenes bekymring over situationens alvor samt Lampards, men også klubbens fodbolddirektør, Bill Kenwrights, medansvar for dette, stod skrevet med store bogstaver.

Et brev, som klubbens britisk-iranske ejer, den 67-årige milliardær Farhad Moshiri, i går svarede på, men som på ingen måde havde den ordlyd, som fansene havde sat næsen op efter.

For Moshiri har fortsat “stor tiltro til det arbejde, som gøres af ikke bare vores manager, men også vores fodbolddirektør (Bill Kenwright, red.) og vores bestyrelse.”

En tiltro, der, ifølge Moshiri, er baseret på hans viden om “dybden og kvaliteten af det arbejde, der bliver gjort på både Finch Farm (Evertons træningsanlæg, red.) og i den royale Liver-bygning (Evertons administrative hovedkvarter, red.).” 

Når det er sagt, så er det set før, at managers i kølvandet på en sådan opbakning fra deres arbejdsgiver alligevel ender med at miste deres job kort efter.

Faktisk synes en arbejdsgivers opbakning til en manager på glatis for det meste at være startskuddet til en omgang dead man walking.

Vigtig weekend

Hvor om alting er, så tyder Moshiris ord på, at Lampard bliver siddende på det brandvarme sæde, og at det derfor også er Lampard, der er manager for Everton, når klubben spiller hjemme mod Southampton på lørdag.

Og apropos at sidde ned, så forlyder det, at Evertons fans vil benytte bundbraget på Goodison Park til at foretage en såkaldt sit-down protest.

Hvorvidt fansene sidder ned, eller står op, piller dog ikke ved kampens betydning for Everton. Lampard og co. er nemlig pisket til point. Allerhelst tre.

Skulle det blive til et nederlag, så kravler Southampton, der i skrivende stund er bundprop i Premier League, nemlig op på siden af Everton, der tilmed kan få endnu længere op til den positive side af nedrykningsstregen, hvis West Ham, der lige nu indtager den eftertragtede 17. plads, får point ude mod Wolverhampton, der i øvrigt pt. ligger nummer 19, blot et point efter Everton.

Omvendt, så kan Everton med en sejr over Southampton – og hvis alle andre resultater i løbet af weekenden flasker sig – hoppe helt op på Premier Leagues 13. plads.

Men det plejer resultaterne sjældent at gøre for et bundhold.

Og hvad angår det at få en sejr, så er det en lykkelig omstændighed, som Lampard og co. såvel som Evertons fans blot har prøvet tre gange i denne sæson, og senest den 22. oktober sidste år.

God kamp.

The Manager
Logo
Shopping cart