Fyringen af Thomas Tuchel giver flere spørgsmål end svar

Chelsea

Thomas Tuchels fyring i Chelsea efterlader langt flere spørgsmål end svar. Foto: Jakob Genz

2,9 år. Så længe har en Chelsea manager i gennemsnit siddet siden 1905 på det, der må betegnes som et meget varmt sæde. 2,9 år. 

Thomas Tuchel nåede lidt over halvandet år. Så var det farvel til manden, der førte Chelsea til Champions League for lidt over et år siden, og som desuden vandt den europæiske Super Cup og VM for klubhold.. Ham der i juni forlængede med Chelsea. Ham som de fleste elskede på Stamford Bridge trods sin lidt kluntede facon. 

Ny ledelse, ny træner

Det åbner alt andet lige for en lang række spørgsmål. Hvorfor nu? Var et 1-0-nederlag mod Dinamo Zagreb virkelig så skidt, at det skulle føre til en fyring umiddelbart efter? Var det fordi, Thomas Tuchel fremstod modløs tenderende til opgivende i sit interview efter kampen og sagde: Det er mit ansvar, vores ansvar, vi er nødt til at finde løsninger. I øjeblikket mangler alt.”?

Var det fordi, han er kommet på kant med flere af sine dyrtindkøbte profiler? Eller var det fordi den nye ledelse med Todd Boehly efter 100 dage i spidsen for klubben følte trang til at ruske op i tingene? Skabe deres retning med deres mand? Thomas Tuchel har trods alt ry for at være lidt halv svær at arbejde sammen med, og hans udtalelser i sommeren om trupsammensætningen har næppe forbedret det forhold.

Hvem bliver ny træner i Chelsea?

Mange spørgsmål, få svar. Chelsea skrev i den meddelelse, de sendte ud tidligere på dagen, at de ikke havde yderligere kommentarer, inden en ny træner er på plads. Så vi må væbne os med tålmodighed. Og så kan vi ellers påbegynde den store gætteleg. For hvem bliver det?

Boehly har som sagt siddet 100 dage, og nu får vi for alvor at se, hvad han vil med det her Chelsea hold. For jagter han det store navn, der er prøvet på den internationale scene ala Zinedine Zidane eller på en lidt mindre skala Mauricio Pochettino? Eller bliver det et klubkoryfæ for at symbolisere Chelsea-ånd, så nummeret på John Terry findes frem? Eller går han den lidt mere utraditionelle vej og satser på et mindre kendt navn ala Graham Potter, der for et langt mindre budget har leveret store resultater med Brighton igennem flere sæsoner.

Chelsea og det evindelige kaos

Også det spørgsmål må vi givetvis vente lidt med at få svar på. Og dermed mangler der blot et spørgsmål at tage hånd om. Det, vi først kender svaret på langt ude i fremtiden, men som man alligevel har en god fornemmelse af allerede nu. For hvor efterlader fyringen af Thomas Tuchel Chelsea?

Normalt ville påstanden herfra være, at en klub med en sådan aktion og uden en klar plan i baghånden ville blive kastet ud i et kaos, der vil koste rent sportsligt. Men Chelsea lever fint med kaos. Ja, de trives i det. 2,9 år…

Der var også kaos før under og efter José Mourinho. Antonio Conte gjorde dem til mester og røg så ud. Maurizio Sarri vandt Europa League i sin sidste kamp efter nogle tumultariske år med op og nedture, inden Thomas Tuchel kom til og gjorde Chelsea til Europas bedste hold ovenpå en halvsæson, hvor de under Frank Lampard lignede alt andet end netop dette.

Det er aldrig kedeligt i Chelsea, og det ved en ny træner også godt. Eller også finder han ud af det inden for 2,9 år.  

The Manager
Logo
Shopping cart