Gustav Isaksen og tilløbet til et gennembrud

Gustav Isaksen, Ciro Immobile, Lazio
ROME, ITALY – DECEMBER 02: Gustav Isaksen and Ciro Immobile of SS Lazio applaud the fans following the team’s victory during the Serie A TIM match between SS Lazio and Cagliari Calcio at Stadio Olimpico on December 02, 2023 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Når en spiller skifter klub, er det som oftest efter et længere forløb. Den købende klub har haft den givne spiller på radaren gennem længere tid, aflagt diverse besøg og indhentet flere scouting rapporter. Fasen fra interesse til handling er en længere proces. Da Gustav Isaksen i sommer skiftede til Lazio fra FC Midtjylland, kunne italienernes begyndende interesse for danskeren gøres meget konkret. For man skal ikke have meget fantasi til at forestille sig, at det var den 15. september 2022, at de blev opmærksomme på Gustav Isaksens kvaliteter. 

For det var her, kantspilleren ledte an i en FC Midtjylland nedsabling af Lazio. 5-1 blev det til, i en kamp hvor Isaksen scorede en enkelt, men voldte Lazio-defensiven problemer, hver gang han var på bolden. I den kamp sad Sarri ganske givet og tyggede på mere end bare sit cigaretskod. Han tyggede på, hvad det mon var, Isaksen kunne bringe til sit mandskab. Kunne han også gøre det på den største scene?

Langt tilløb

I sommer kom skiftet så, men det er først nu, vi for alvor er ved at få svar på det spørgsmål, som Sarri ganske givet stillede sig selv i de sene nattetimer på MCH Arena i september sidste år. For efter en tilvænningsperiode er Gustav Isaksen for alvor ved at bide sig fast i Sarris startopstilling. 

I Champions League kampen mod Celtic fik han alle 90 minutter på højrekanten, og han kvitterede for tilliden med det vi godt kan kalde for halvanden assist. I weekenden efter var der igen bud efter Isaksen, der fik 83 minutter i en 1-0 sejr mod Cagliari. 

Positionen som højre wing i Lazios 4-3-3-formation har som oftest tilhørt Felipe Anderson, men mod Celtic var han rykket over i modsatte side, mens han til kampen mod Cagliari måtte en tur på bænken. 

Ubekymrethed

Men hvad er det, Gustav Isaksen kan tilbyde dette Lazio-hold? I begyndelsen af sæsonen var det svært at få øje på. Det blev ganske vist ved nogle sporadiske indhop, men det var ikke indhop, hvor han gjorde en forskel. Som om, at det var vigtigere at spille med end at risikere noget. Men den frygt virker til for en stund at være lagt bag ham. Den dårlige begyndelse på sæsonen i FC Midtjylland, hvor rygterne om et skifte fyldte meget, måske også for meget for den unge Gustav Isaksen, så ud til at hindre ham i begyndelsen af tiden i Lazio, men mod Celtic så vi endelig den ubekymrede version, som Superligaen og også Sarri faldt for.

Den version, der tør lægge sit spil op på et højt niveau, velvidende at det kan koste, men som med sine aktioner kan afgøre kampe på egen hånd. Også i Serie A.

Kampen om pladsen på den højre kant er barsk i hovedstaden, da også Pedro kan spille der, ligesom spillere som Kamada og Castellanos til nøds kan rykkes lidt rundt, hvis det skulle knibe med at få lukket de taktiske huller. 

Skadet

To kampe gør det derfor ikke alene for Gustav Isaksen, der skal fortsætte med at vise sit værd på kontinuerligt basis, ture lave fejlene og tage chancerne for at blive en integreret og betroet del af Sarris Lazio-hold.

Derfor var det også ekstra ærgerligt, at han tirsdag i Lazios sejr i pokalen måtte humpe fra banen allerede efter 26 minutter spil. Forhåbentlig er det ikke alt for alvorligt, for de første spæde skridt til gennembruddet i Lazio er taget.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste ligaer.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart