Har Fenway bare ladet kærlighedsfulde Kaptajn Klopp sejle med slidte sejl?

Foto: Jakob Genz

Hvorvidt Liverpool Football Club får særbehandling i det engelske medielandskab eller ej, er en on going diskussion, der med relativ jævne mellemrum popper op og viser sit efterhånden trætte ansigt.

Og nej, bare rolig, denne artikel ønsker ikke at re-loade diskussionen og vil derfor gøre alt for ikke at komme til at kaste sig ind i den.

Og ja, det kan godt blive svært.

For selvom vi ikke skal se på særbehandlingen, så skal vi, i hvert fald indledningsvis, se på mediernes ‘behandling’ af Liverpool, og i særdeleshed de engelske mediers dækning af ham, der står i spidsen for den sportslige nedtur, som indeværende sæson, hvordan man end vender og drejer det, og hvad det så end skyldes, har været, nemlig Jürgen Klopp.

Pep og Ten Hag?

Bevares; Klopp har fået kritik, så det basker, og der er da bestemt mere end en journalist, der har taget sig mod til at sætte bare et lillebitte spørgsmåltegn ved om Klopp fortsat var up for it.

Men et egentlig ‘han-skal-sgu-da-fyres-korstog’ har ikke ramt forsiderne på de engelske aviser, hvilket naturligvis er noget, der godt kunne sætte fut i særbehandlingsdiskussionen, hvis man altså gad at tage den.

For havde korstoget ikke det, hvis det for eksempelvis var Pep Guardiola eller Erik Ten Hag, der var på glatis? Havde mediernes behandling så vitterlig været den samme?

Ej, beklager, den lå lige til højrebenet, og vi skal som sagt ikke ned ad den vej.

Vi skal derimod gå i retning af den realitet, der går på, at Klopp ikke er blevet fyret, og at der ikke engang har været rygter om at det måske har været på tale.

Aldrig på tale

For det har der ikke – jo måske i mørke afkroge af Twitter – og det skyldes givetvis det umiddelbare faktum, at et farvel til Klopp aldrig har været på Liverpools øverste ledelses dagsorden.

Og det kan man på mange måder godt tage hatten af for. Fodboldens verden trækker nemlig ikke vejret gennem hverken ‘tålmodighed’ eller ‘slå lige koldt vand i blodet’. Tværtimod. 

Men tilbage til Klopp og tyskernes job i Liverpool.

For selvom Klopp fra tid til anden i denne sæson har lignet en mand, der har været så træt af det hele, at hans ansigtskulør har ændret sig fra rosa til grå, så har tanken om at kvitte jobbet, som han i øvrigt har kontrakt på til 2026, heller aldrig strejfet tyskeren.

Det har Klopps agent, Marc Kosicke, i hvert fald været ude og sige i denne uge. Blandt andet til Sky Sports.

Elsker klubben

Og selvfølgelig siger Kosicke det, fristes man til at sige.

Men mon ikke også det slet og ret er sandheden. For kunne man virkelig forestille sig en kaptajn som Klopp forlade det skib, han i øvrigt selv har været med til at bygge, og som nu efter år på vindende cruise control, er begyndt at tage vand ind?

Kan Klopp virkelig kunne fungerer i en medvindsvirkelighed med brystdunk og heavy metal i ørerne?

Selvfølgelig ikke. Eller som Kosicke formulerer det: “Jeg kan forsikre jer om, at ingen intentioner har om at forlade Liverpool. Han elsker klubben, hans hold og fansene.”

Men igen, vi bevæger os væk fra kernen.

Så det komme

For ligesom dette ikke udelukkende skulle handle om mediernes (sær)behandling af Klopp, så skal denne artikel, eller rettere kommentar, egentlig heller ikke handle om det Kosicke har sagt om Klopp.

Det skal derimod handle om noget andet af det, som Kosicke sagde, nemlig det han sagde om Liverpool, nemlig, at Liverpools ledelse faktisk slet ikke er så overrasket over, at Liverpools new normal er som den er.

Ifølge Kosicke, så var klubbens ejere, amerikanske Fenway Sports Group, nemlig allerede før indeværende sæson begyndte, opmærksomme på, at der var en slitage af holdet fra sidste sæson, der måske ville kunne forårsage problemer for Klopp og co. i den sæson, man er i fuld gang med.

Igen, det er Kosicke, der siger det, og vi har det ikke fra hovedpersonerne selv, men alligevel er det faktisk lidt af en udtagelse.

Hvorfor ikke?

For hvis Liverpools ledelse rent faktisk havde en lille forventning om, eller rettere frygt for, at holdets strabadserende fortid ville indhente Klopp og co. og bide dem alle i rumpetten, hvorfor har man så ikke gjort langt mere for at forhindre det?

Og ja, vi var inde på det tidligere på ugen i kommentaren Liverpools virkelighed er heldigvis selvforskyldt, og pegede i den forbindelse blandt andet på klubbens manglende transfer-ageren i forhold til at optimere spillertruppens bredde i en sådan grad, at man ikke ville blive så hårdt ramt – og påvirket – af de skader, som et kompakt kampprogram forventeligt har kastet af sig.

Men vi mangler stadig et svar. Eller gør vi? For 

Fra rosa til grå

Nå, men noget andet, der også kunne være interessant at få svar på, sådan lige her på falderebet, er hvorvidt Klopp og Liverpools øverste ledelse er enige om håndteringen af førnævnte ‘forventning om/frygt for’.

Han ser ikke sådan, den hårdprøvede kaptajn. For hvis Klopp var, altså 100 procent enig, så ville han vel ikke have gået fra at være en storsmilende hellig-Frans til i stedet af hoppe rundt som en frådende hidsig-Klopp. En forvandling du i øvrigt kan læse om her på The Manager.

Og minsandten om vi så ikke – trods kringelkrogede afstikkere – slutter hvor vi startede, nemlig ved mediernes (sær)behandling af Liverpool og Klopp. Og ja, vi samler selvfølgelig stafetten op igen på bagkant af Liverpools weekendaftale med ingen ringere end Tottenham.

The Manager
Logo
Shopping cart