Har Steven Gerrard ødelagt chancen for at blive Liverpool-træner med sit skifte til Saudi-Arabien?

Steven Gerrard
ISTANBUL, TURKEY – JUNE 10: Steven Gerrard, former Liverpool player arrives at the stadium prior to the UEFA Champions League 2022/23 final match between FC Internazionale and Manchester City FC at Ataturk Olympic Stadium on June 10, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Da Steven Gerrard kom til Premier League og Aston Villa i november 2021, blev han anset som et af de største engelske trænertalenter. Ham der måske kunne sørge for, at en engelsk manager også vandt den bedste engelske række. Han havde jo gjort det godt i Rangers, og nu var Aston Villa et logisk næste skridt. Og så var han ellers klar, når Liverpool en dag skulle finde en afløser for Jürgen Klopp.

Man skulle i hvert fald ikke have meget fantasi for at forestille sig ovenstående scenarie for bare halvandet års tid siden.

Som spiller for Liverpool var Steven Gerrard en legende. Et ikon. En der sagde nej til store penge i Chelsea og valgte sit elskede Liverpool frem for alle andre. Til sidst bød karrieren godt nok på et år i LA Galaxy, men Steven Gerrard var en trofast mand. En klubmand. Selvfølgelig blev han en dag Liverpool-træner.

Succes i Rangers – fiasko i Villa

Men siden er hans stjerne falmet. For efter stor succes i Rangers, hvor det lykkedes at bryde Celtics dominans, blev opholdet i Aston Villa fejlslagent. En fyreseddel efter knap et år, var nok ikke det, hverken han, Villa eller for den sags skyld Liverpools fans, havde forventet.

Et rids i trænerlakken. Men af en mindre anseelig størrelse, end det rids han har fået nu, hvor han har valgt Saudi-Arabien og Ettifaq FC til. 

Et skifte der har kastet stor kritik af sig. For en ting er, at særligt ældre fodboldspillere høster den helt store check for tiden med et skifte til Saudi-Arabien denne sommer, men nu ser vi også trænere gøre det. 

Steven Gerrard som Liverpool-træner?

Flere Liverpool fans har været ude på sociale medier og skose scouseren for skiftet. I en sådan grad, at det nok havde vakt større forståelse, havde han valgt Everton, Chelsea eller selv Manchester United. Men Saudi-Arabien er for mange fodboldfans et no go. Og måske særligt for Liverpools fans. De insisterer nemlig stadig på at holde fast i de sande værdier. Nogle vil ligefrem hævde, at det at være Liverpool-fan også betyder at være et bedre menneske. Man skal forstå Liverpool som klub, som by og som institution, hvis man for alvor vil have succes. Hvad enten det er som spiller eller træner.

Så har Gerrard ligefrem gamblet med sit renomme i Liverpool med sit skifte? Eller sagt på en anden måde. Er det nu helt udelukket, at han en dag kan blive træner i klubben, som flere fans skriver i skuffelse og uforståenhed over for deres tidligere helts tilvalg? 

Nej, må være det logiske svar. Dermed ikke sagt, at han gør det, men det er næppe skiftet til Saudi-Arabien, der bliver årsagen til det. 

I Xavis fodspor

Lad mig uddybe. Et skifte til den saudi arabiske liga som træner betyder ikke, man er færdig på topniveau. Tag Rudi Garcia, der selv med Cristiano Ronaldo på holdet, i sidste sæson ikke kunne gøre Al Nassr til mestre, men som nu er blevet headhuntet til de italienske mestre fra Napoli. 

Men Liverpool er jo noget andet, vil nogle så indvende med sine værdier. Korrekt, og når det kommer til at sætte sig op på moralens høje hest, så er det vel kun FC Barcelona, der overgår dem af internationale topklubber. Og hvem er det nu, de har som træner? Skulle du have glemt det, er det deres tidligere anfører og midtbanegeneral Xavi, der valgte at tage til Qatar for at spille og træne og endda blive ambassadør for Qatars VM-slutrunde.

Fodboldverden er flygtig og med hukommelse som en guldfisk. Gerrard er ambitionsmæssigt trådt et skridt tilbage, men har fået muligheden for at udvikle sig selv i en liga, hvor presset og opmærksomheden ikke er lige så intens som i Premier League. Han har muligvis solgt ud af sine værdier og sit omdømme ved at vælge Saudi-Arabien, men han har ikke sagt farvel til muligheden for at blive træner i Liverpool en skønne dag. 

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart