Hjerternes fest? Glemt det! I Premier League er julen smerternes test

Jürgen Klopp
Julen er hjerternes fest, men ikke i Premier League. Her er julen i stedet smerternes test for Liverpool og alle de andre hold . Foto: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images.

Premier League tog i weekenden hul på et decemberprogram, der som altid byder på kampe i stride strømme. En tilbagevendende tradition, der igen i år presser klubberne til det yderste.

Og sikke en weekend, det endte med at blive. Entertainment for the masses på kryds og tværs af England. På Turf Moor, St. James’ Park, Stamford Brigde. Og ja, på Anfield, London Stadium og Emirates.

Men det skal ikke handle om juleprogrammet underholdningsværdi, der mytologisk set peaker on Boxing Day. Det skal derimod handle om bagsiden af medaljen. Med andre ord; smerterne. Ikke hjerterne.

Ond spiral

For hvis Premier Leagues kampprogram til dagligt er mildest talt småtosset, så er planerne for julen tæt på vanvittige.

Eller “en ond spiral, der rammer både krop og sjæl”, som overskriften lød på en artikel, der blev bragt her på The Manager for et par uger siden.

Det er nemlig ikke bare masser af Premier League-opgør, der figurerer på klubbernes kampprogram. Der samme gør også andre turneringer i både ind-og udland. I hvert fald for flere af klubberne.

Således skal hele otte mandskaber ud og spille europæisk sideløbende med Premier League-pligterne. Og ja, der er også i alt seks hold, der lige skal have afviklet en kvartfinale i ligacuppen, inden december går på hæld.

Juleaften

Og flere hold går igen. Eksempelvis hold som Liverpool og West Ham, der begge mangler en gruppespilskamp i Europa League og som minsandten også står ansigt til ansigt med hinanden i en af de fire kvartfinaler i ligacuppen.

I alt ender Liverpool og West Ham således med at spille otte kampe i december. Det gør et hold som Chelsea, der ellers ikke har europæiske arbejdsopgaver i denne sæson, også. Mauricio Pochettino er sågar programsat til at spille på selveste juleaften.

Men ikke nok med det. Eller dem. For otte kampen synes mere at være reglen end undtagelsen for medlemmerne af Englands bedste fodboldrække, der står overfor en december måned, som i snit byder på kampe hver fjerde dag.

Dertil kommer der de mange dage med transport rundt omkring i England, men også ude i Europa. Så restitution bliver der ikke meget af. Tværtimod.

A crime against football

Og ja, den slags kan mærkes. Ikke bare på tærsklen til 2024, når julen er overstået og en mini-pause træder i kraft, men også i god tid inden da. Ja, faktisk allerede nu.

Kast bare et blik på diverse hold i kampens hede, hvor trætheden forlængst har meldt sig i musklerne og mellem ørerne. Men kast også et blik på længden af diverse klubbers skadeslister, der flere steder bare bliver længere og længere.

Jürgen Klopp har tidligere omtalt Premier Leagues juleprogram som “a crime against football.” Liverpools kampprogram tangerer da også noget småkriminelt i år.

Samlet set ender Liverpool, som så mange andre, med at spille otte kampe i december. Altså, sådan cirka hver fjerde dag. Men zoomer man ind på programmet er virkeligheden langt mere strabadserende.

4 kampe på 9 dage

Især henimod slutningen af måneden. For på den anden side af den sidste gruppekamp i Europa League venter der Klopp og co. hele fire kampe på blot ni dage.

Men Liverpool er som sagt langt fra det eneste hold, der går en hård juletid i møde. Og som inden nytår får deres spillertrup tryktestet til det yderste. For det bliver alle. Og du kan se dit holds juleprogram lige HER!

Men tjek også lige programmet for indeværende midtuge. Der er nemlig fuldt program i Premier League tirsdag, onsdag og torsdag. Det samme gør sig gældende i den kommende weekend. Merry Christmas!

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste ligaer.

The Manager
Logo
Shopping cart