Højlund og Daramy bliver to vidt forskellige Premier League-fortællinger

COPENHAGEN, DENMARK – MARCH 23: Rasmus Højlund of Denmark post game celebration during the UEFA EURO 2024 qualifying round group H match between Denmark and Finland at Parken Stadium on March 23, 2023 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Rasmus Højlund ventes præsenteret foran et fyldt Old Trafford i denne weekenden. Hvis Burnleys køb af Mohammed Daramy viser sig som andet end rygter, så kan kantspilleren såmænd også blive præsenteret foran et fyldt stadion, nemlig når Burnley åbner Premier League-sæsonen hjemme mod Manchester City.

Der er naturligvis forskel på Old Trafford og Turf Moor. Endda en verden til forskel. Sådan vil det også være for de to ex FCK’ere med fortid på de danske mestres akademi.

Rasmus Højlund blev som bekendt for 18 måneder siden solgt for et beskedent millionbeløb til Sturm Graz. Halvandet år senere er han via Atalanta nu i Manchester United med et prisskilt vækstet til over en halv milliard kroner.

Han bliver dermed ikke blot med afstand Danmarks dyreste fodboldspiller til dato. Han må også være blandt de fodboldspillere, der er vækstet mest i værdi over kortest tid. Det kan man så tænke lidt over i FCK.

Daramy derimod blev solgt til Ajax for omkring 100 mio. kroner. Alle var sikre på, at det var fremtidens stjerne, der blev solgt der. Men han vendte hurtigt tilbage til FCK igen på et lejemål, fordi der var for langt til startopstillingen i den hollandske storklub.

Nu ligner det så – igen det er rygtebaseret – at Burnley vil hente ham for en pris, der kan løbe op i 120 mio. kroner. En pris, hvor Ajax helt sikkert siger ja tak. De får næppe større chance for at få pengene ind igen tilmed med lidt flødeskum på.

Bundkamp

Og det stopper ikke her. For de to spilleres karriereforløb i engelsk bold vil være så forskellig som noget. Manchester United vil forvente mål fra Højlund i denne sæson – og de skal nok komme – men Erik ten Hag der var træner i Ajax, da de købte Daramy, ved at helt unge spillere kan have brug for tid.

Den tid vil Højlund til en vis grad få i Manchester United. Alene prisskiltet vil give lang snor, men Manchester United er dog næppe i tvivl om, at de nok skal få modelleret en glimrende topangriber ud af danskeren.

Daramy kommer til et Burnley med Vincent Kompany som manager. Belgieren udviser lovende og offensive takter som manager, men vi kommer ikke udenom, at der med største sandsynlighed venter The Clarets en sæson i bunden af tabellen.

De vil kæmpe mod nedrykning. Der vil ikke være tid til at vente på unge spillere folder sig ud. Kompany vil have brug for spillere, der kan fra dag et. Så tough er Premier League for oprykkere. United har en langt bredere trup, der kan give lommer af tid til udvikling efter behov.

Og apropos, så får Daramy ofte skudt i skoene, at han er defensivt skrøbelig. Der er plads til forbedring på det felt for den lejlighedsvise landsholdsspiller.

Arbejdsopgaver

Kompany er mest til 4-2-3-1 formationen, men kan også spille med 3 mand i forsvaret. Med førstnævnte formation så ligner det lige nu Charlie Taylor på venstre backen. Maatsen spillede den plads med stor succes sidste sæson, men det ligner ikke Chelsea ønsker at sende ham til Burnley igen denne sæson. Maatsen har nemlig været god i USA, hvor Chelsea vandt Premier League Summer Series.

Taylor er defensiv solid, men vil næppe understøtte Daramy ret meget alt efter hvilken kant Kompany vil bruge danskeren på. Omvendt vil Daramy næppe kunne tilbyde alverden den anden vej i det defensive departement, og for Burnley vil der blive brug for mange defensive løbemeter. 

Derfor kan Burnley virke som en case, hvor Daramy enten får de arbejdsopgaver, der kan modne hans talent yderligere. Eller der går Viktor Fischers tid i Middlesbrough i den. En dygtig kant uden stor defensiv tæft uegnet til bundstrid. 

Højlund? Han er derimod skræddersyet til opgaven. 

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart