Hvad end Howe har puttet i Newcastles vand, så må man håbe lageret er fyldt

Eddie Howe, Newcastle
NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND – APRIL 30: Eddie Howe, Manager of Newcastle United, applauds the fans following the Premier League match between Newcastle United and Southampton FC at St. James Park on April 30, 2023 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Premier League er kommet flyvende fra start. På kryds og tværs af England. Og ikke mindst i Newcastle. Her pulveriserede Eddie Howe og resten af The Magpies nemlig ingen ringere end Aston Villa i sæsonpremieren på St. James’ Park i lørdags.

At kampen ville blive underholdende og fuld af mål, var spået på forhånd. Alligevel var det nok de færreste, der havde forudset mængden af mål. For slet ikke at tale om fordelingen af dem.

Alle vidste, at Newcastle ville være gode. Især dem, der har fulgt med i Premier League Summer Series. Men at Howes mandskab var gode, og meget bedre end Aston Villa, der endda slet ikke var dårlige, kom som en overraskelse.

Anderledes hverdag

Energien, tempoet, kreativiteten. Det hele bimlede og bamlede. St. James’ Park var en katedral i lys lue. Og Newcastles hjemmebane bliver da også altafgørende for klubbens videre færd.

For nok har Howe og co. fortsat fra hvor de slap i sidste sæson. Men forude venter der en hverdag, der bliver markant anderledes end den, der fandtes før sommeren.

Her skulle Newcastle hverken bruge kræfter eller bekymringer på Europa. Men det skal Newcastle i det kommende efterår. Champions League trækker nemlig tænder. Og det kommer til at forandre fodboldlivet for hver en geordie.

Tiden mellem opgaverne i Premier League kommer i de kommende måneder således til at gå med forberedelser til, afvikling af samt restitution efter en Champions League-kamp.

Læg dertil alle de kræfter, der skal bruges på transport. Hvis altså kampen spilles på udebane. Og det gør tre af de seks kampe i det indledende gruppespil jo.

Nyt land

Newcastle kender endnu ikke de kommende modstandere ude i Europa. For der er jo ikke trukket lod endnu. Men hvad end de kommende udebanekampe i Champions League spilles en tirsdag eller en onsdag, så rives der minimum to dage ud af kalenderen.

Dage, der i sidste sæson kunne bruges på træningsbanen. Eller på enten en briks eller en sofa, hvis det var det, der skulle til. Dage, der nu skal bruges på transport, kiss and goodbyes.

Flere af Newcastles spillere har prøvet det liv, der venter, før. Blandt andre nyindkøbte Sandro Tonali, der var brandvarm mod Aston Villa i lørdags. Her og der, og alle vegne. Men for en mand som Howe er Europa nyt land.

Det samme kan siges om mange andre i Howes entourage. For slet ikke at tale om de øverste lag i Newcastle United F.C. Så hvad end Howe har puttet i vandet i Newcastle, så må man håbe, at lageret er fyldt til bristepunktet.

28 mål

Lørdag står den dog atter på Premier League for Newcastle, nemlig Manchester City på Emirates. En opgave, der i sig selv kommer til at trække tænder. Europa forude eller ej. For Manchester City kom, ligesom Newcastle, godt fra land i weekenden.

Især Erling Haaland viste sig frem på Turf Moor fredag aften, hvor Burnleys håb om en overraskelse allerede blev manet til jorden i det fjerde spilleminut. Her sparkede nordmanden nemlig resolut bolden i Burnleys netmasker.

Og det gjorde Haaland så sandelig også en halv times tid senere, hvor han uden betænkningstid, og en anelse ude af balance, hamrede bolden op i modsatte hjørne.

I alt bød første runde af Premier League på 28 mål. Det sidste blev sat ind af Raphael Varane i går aftes, hvor Manchester United vandt 1-0 over Wolverhampton på Old Trafford.

Du kan se målet og de 27 andre fra weekendens åbning af Premier League lige HER!

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart