Hvem rykker ned fra Premier League?

Southampton
Hvem rykker ned fra Premier League? Bundkampen tegner sig til et blive en intens kamp mellem fem hold. Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Manchester City ser ud til at være løbet af sted med det engelske mesterskab, top 4 virker også relativt stadfæstet, så hvad har de resterende uger Premier League egentlig at byde på? Bundkamp!

Jeg tillader mig at afskrive West Ham fra ligningen her, da de med 34 point efter 33 runder foruden en kamp i hånden også har et lille hul ned til de næste hold, men Leicester, Leeds, Nottingham Forest, Everton og Southampton er alle en del af den kvintet, der kan risikere at måtte en tur ned i den næstbedste række.

Så lad os tage dem fra en ende af, og se på deres resterende kampprogram i de fire kommende runder. Hvem rykker ned fra Premier League?

Nummer 16: Leicester, 30 point

Fulham (u)
Liverpool (h)
Newcastle (u)
West Ham (h)

Første kamp mod Fulham er lidt af et nøgleopgør. Fulham har ikke det store at spille for og svinger gevaldigt fra uge til uge, så det er Leicesters chance for point. Liverpool hjemme er bestemt heller ikke en umulig opgave, selvom Klopps tropper fortsat jagter den spinkle chance for Champions League. Som vi så i deres kamp mod Tottenham, kan de være forrygende i 20 minutter for dernæst at falde helt sammen i de næste 20.

Newcastle ude ligner til gengæld ikke et sted, hvor de kan gøre sig forhåbninger om point. Heller ikke selvom The Toon inden opgøret skulle have sikret sig top 4. Derimod kan de meget vel snuppe alle tre point hjemme mod West Ham, som jeg på dette tidspunkt formoder er sikret overlevelse, og som meget vel kan have en Conference League finale ti dage senere at skulle forholde sig til.

Samlet pointhøst i de fire runder: 5 point

Nummer 17:  Leeds, 30 point

Manchester City (u)
Newcastle (h)
West Ham (h)
Tottenham (u)

Uha, sikke et kampprogram, de har i vente. City ude kan vi godt strege fra ligningen, og så er der tre tilbage. Newcastle i den forfatning, de er i for tiden, bliver heller ikke nogen nem opgave, så det er formentlig i de to sidste kampe, at de skal jagte de fornødne point. West Ham hjemme skal være tre point, hvis Leeds vil overleve, og så er spørgsmålet, hvad Spurs har at spille for i den sidste kamp. Men det ser desværre for Leeds ud til at blive en stakket pointhøst. Også selvom rygterne om Big Sam som afløser for Javi Gracia skulle vise sig at have noget på sig.

Samlet pointhøst i de fire runder: 3 point

Nummer 18: Nottingham Forest, 30 point

Southampton (h)
Chelsea (u)
Arsenal (h)
Crystal Palace (u)

Et ikke helt umuligt kampprogram for Nottingham Forest. Med fire runder tilbage er det lidt en gave at skulle møde Southampton hjemme, og så er det bestemt ikke dårlige tidspunkter at slutte af med tre London-klubber. Chelsea er i frit fald, så de kan også på Stamford Bridge smide point, så længe de ikke kan score, og Arsenal har med stor sandsynlighed mistet titlen endegyldigt, når de gæster Forest. 

Hodgson-effekten for Palace er aftagende, så også her er der ganske fine muligheder for at hente det eller de fornødne point, der skal til, så de ikke rykker ned.

Samlet pointhøst i de fire runder: 5 point

Nummer 19: Everton, 29 point

Brighton (u)
Manchester City (h)
Wolves (u)
Bournemouth (h)

Det har på ingen måder været Evertons sæson i år, men de fik trods alt et vigtigt point i opgøret mod Leicester mandag aften. Det er umiddelbart svært at se dem hente noget i de første to kampe mod Brighton ude og Manchester City hjemme, så det ligner noget nær fuldt udbytte i de sidste to, hvis ikke de skal rykke ude af Premier League for første gang nogensinde. 

Wolves blev fuldstændigt smadret af Brighton for nyligt, og de ligner et klassisk eksempel på et hold, der har reddet sig, og hvor det kan være svært at sætte sig op til de resterende kampe, og så skal de kunne tage tre point hjemme Bournemouth i den sidste runde, såfremt  de stadig har noget at spille for.

Samlet pointhøst i de fire runder: 6 point

Nummer 20: Southampton, 24 point

Nottingham Forest (u)
Fulham (h)
Brighton (u)
Liverpool (h)

Det kan vist gøres helt kort. Vinder de ikke næste rundes kamp ude mod Forest, så er løbet kørt for Southampton. Det er det nu nok alligevel, da det er svært at se indikationer af, at de lige pludselig skulle kunne sætte en WBA, Leicester Wigan-stime sammen i de sidste fire kampe.

Fordelen i forhold til Liverpool kan være, at Klopps tropper ikke har noget at spille for i sidste runde, men vi leder efter halmstrå.

Samlet pointhøst i de fire runder: 1 point

Slutstilling i Premier League

Leicester 35
Everton 35
Nottingham Forest 35
Leeds 33
Southampton 25

Vi får et sandt drama med tre hold på samme pointantal, men hvor Forests dårligere målscore bliver afgørende for, at de rykker ned sammen med Leeds og Southampton.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart