Hvilken version af Liverpool smadrer et krystalpalads i aften?

Liverpool

Får Jürgen Klopp noget at smile af i aften, hvor Liverpool møder Crystal Palace?
Det kommer an på, hvilken version af Liverpool, han får at se.
Foto: Jakob Genz

I aften tager Liverpool mod Crystal Palace hjemme på Anfield, og selvom bolden er rund, og alt derfor kan ske i fodbold, så er der absolut intet, der tyder på, at Patrick Vieiras udvalgte har en kinamands chance for bare så meget som et enkelt point mod Jürgen Klopp og co.

Når det er sagt, så dingler der alligevel et interessant spørgsmåltegn over Liverpool forud for opgøret, nemlig det, der i kølvandet på Liverpools alt andet end opløftende sæsonpremiere ude mod Fulham på Craven Cottage sidste lørdag, må have rumsteret i talrige Liverpool-hoveder, og som lyder som følger:

Hvilken version af Liverpool smadrer et krystalpalads i aften?

Bliver det et Liverpool-mandskab, der, som vi kender det bedst, kontrollerer kampen fra start til slut, og som – undervejs i retning af en knusende, sikker sejr – skruer op og ned for et tempo, der spækket med dominans balancerer mellem ‘hård rock’ og ‘heavy metal’?

Eller bliver det, som vi så på Craven Cottage, en langt mere hakkende og haltende version af Liverpool, hvor kollektivet slås med at finde melodien, og hvor sejren i stedet kommer i hus takket være sporadiske sekvenser, hvor det primært er enkeltmandspræstationer, der slår tonen an?

Magtpræstation, please

Sæsonen er stadig ung og der er, trods tilbageblikket på sæsonpremieren mod Fulham, fortsat ingen grund til at aktivere hverken den ene eller den anden røde advarselslampe.

Omvendt, så har Liverpool, som klub og som hold, brug for en præstation, der minder langt mere om sejren over Manchester City i Community Shield-finalen for lidt over to uger siden end Liverpool har brug for noget, der bare tangerer en anelse til at være på niveau med det, der kun sikrede Klopp og co. 2-2 på Craven Cottage.

Med andre ord og kort fortalt: Liverpool har brug for en kollektiv pragtpræstation.

Debut til Darwin

Og en af dem, der meget vel kan vise sig at blive individet, som fører an i flokken, er Liverpools Darwin  Núñez, der i aften kan få officiel debut på Anfield.

Altså i Liverpool-trøjen.

For Darwin har været på Anfield før, nærmere betegnet tilbage i april måned, hvor han spillede mod Liverpool i Champions League for Benfica, og hvor Darwin scorede til slutresultatet 3-3.

Liverpools nye angriber har allerede givet solide smagsprøver på alt det, der allerede i aften kan få Anfield op og stå, og som dermed kan være med til at skabe en stemning, der indgyder Liverpools mandskab til en knusende sejr.

Og de solide smagsprøver indeholder ikke bare noter af mål og assist, som dem Darwin allerede har produceret i hans to første kampe for Liverpool, men mindst i lige så høj grad nuancer af den vildskab, der minder om Cavani og som kan gøre Darwin til Anfields nye darling.

Zaha vs. Trent

Men er spørgsmålet om hvilken version af Liverpool, vi kommer til at se i aften, samt forudsigelsen om, at synet af Darwins debut meget vel kan få Anfield op og stå, virkelig det eneste, der er værd at være opmærksom på forud for kick off klokken 21.00 (dansk tid)?

For er der slet ikke den mindste fare for, at Krystalpaladset ikke smadres, men at Vieira og co. derimod kan levere en indsats, der på dette uvisse stadie af Liverpools formkurve kan drille Liverpool bare en anelse?

Det skulle da lige være, hvis gæsternes Wilfried Zaha, der kommer til at stå overfor Liverpools Trent Alexander-Arnold, som fik en skidt start på sæsonen mod Fulham, og som uden tvivl er med til at gøre Liverpool sårbare, formår at levere en sjældent set pragtpræstation på Anfield.

Men historien er imod Zaha. Således har den 29-årige kantspiller blot formået at score to af hans i alt 61 Premier League-mål i 265 Premier League-kampe for Crystal Palace på Liverpools hjemmebane.

Zaha scorede sit seneste mål mål på Anfield tilbage i slutningen af november måned 2019, og det første var tilbage i midten af maj måned 2015, hvor Crystal Palace i øvrigt vandt 1-3.

Læg dertil, at Crystal Palace har tabt de seneste 11 opgør mod Liverpool, hjemme såvel som ude, og at vi skal helt tilbage til den 23. april 2017 for at finde Crystal Palace’ seneste sejr på Anfield.

 

 

The Manager
Logo
Shopping cart