Hvis Virgil van Dijk er lidt træt, så er der ikke noget at sige til det

Liverpool, Firmino
Foto: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images

Liverpool har mere end nogen anden klub tiltrukket sig stor opmærksomhed i det engelske medielandskab det seneste døgns tid.

Først var det i form af en fortjent anerkendelse af weekendens Premier League-sejr over Tottenham, hvor Klopps mandskab på rigtig mange måder lignede rigtig meget af det, som alt og alle normalt forbinder med Liverpool as usual.

Dernæst var det historien om, at Liverpools ejere, Fenway Sports Group, i ramme alvor leger med tanken om at sælge, hvis ikke hele klubben, så store dele af den til udefrakommende pengemænd, i håbet om at tilføre Liverpool forøget muskelstyrke i kampen mod pengestærke klubber a la Manchester City og Chelsea.

Og sidst, men ikke mindst, så har Liverpool fået forståelig omtale i forbindelse med lodtrækningen til ottendelsfinalerne i Champions League, hvor Klopp og co. op imod ingen ringere end spanske Real Madrid. 

Kamp nr. 20

Hvad de engelske medier til gengæld ikke har beskæftiget sig så pokkers meget med i relation til Liverpool, er den ligacup-kamp, der spilles i morgen på Anfield, hvor Liverpool skal op imod Derby County.

Og det er der som sådan ikke noget at sige til.

For sammenlignet med alt andet, så er morgendagens kamp på rigtig mange måder et kedeligt biprodukt af den virkelighed, som Liverpool lever i, og derfor med andre ord bare noget, der skal overstås.

Og uanset hvor vaklende Liverpool har været i denne sæson, så er Klopps mandskab tårnhøje favoritter til at vinde kampen over et hold, der pt. ligger nummer syv i League One, og som i øvrigt ikke har vundet over Liverpool i mere end 20 år.

Men hvis man alligevel skal forsøge at vride noget interessant ud af morgendagens kamp, så er det, at kampen er Liverpools nummer 20 i denne sæson.

24 spillere

Det svarer til, at Klopp har sendt sine tropper i aktion (hvad end der har været tale om arbejdsopgaver i Premier League eller i Champions League) hver femte dag siden Community Shield-finalen mod Manchester City tilbage i slutningen af juli måned.

Læg dertil, at størstedelen af de spillere, som Klopp råder over, også har været afsted on international duty, hvilket blot highlighter billedet af et kampprogram, der ikke bare koster kræfter, men som også kræver sine ofre, og som derfor fortsat tvinger en klub som Liverpool, og en træner som Klopp, til at gøre brug af samtlige af de spillere, der er fit for fight eller bare nogenlunde ready to go.

Og hvis man zoomer ind på antallet af spillere, som Klopp indtil videre har brugt i Premier League, der på bagkant af den kommende weekend, som bekendt, går på stand by til fordel for VM, så har Klopp so far, og ifølge FBref.com, gjort brug af 24 forskellige spillere, hvilket er et (an)tal, der nogenlunder matcher gennemsnittet for hele Premier League, hvor de tyve hold i snit har gjort brug af 23,3 forskellige spillere.

Skæve tal

Men dykker vi lidt længere ned i tallene (eksempelvis taget fra PremierLeauge.com) og ser på antallet af de minutter, som de forskellige spillere så rent faktisk har fået under vingerne på Klopp, så fremstår virkeligheden langt mere spidsbelastet for nogen end den gør for andre.

For eksempel er en spiller som stortalentet Fabio Carvalho noteret for hele 10 Premier League-optrædender i denne sæson, men ser man på hvor mange minutter den 20-årige portugiser rent faktisk har været i aktion, hvilket er 330 minutter, så svarer det faktisk kun til sammenlagt 3,6 kampe. 

Og zoomer man eksempelvis ind på tallene, der omgiver Stefan Bajcetic, Bobby Clark og Nathaniel Phillips, der alle er noteret for enkelt kamp, så har de tre spillere ikke engang spillet 90 minutter tilsammen.

I det hele taget tegner tallene et billede af Liverpool-mandskab, hvor Klopp indtil videre – som konsekvens af kampprogrammets opslidende kompakthed – har været tvunget til at køre ‘rovdrift’ på en relativ lille gruppe af spillere, bestående af 13 navne, der alle som minimum har spillet halvdelen af tiden i de Liverpools 13 Premier League-kampe, og hvor en lille eksklusiv gruppe, bestående af fem spillere (Alisson, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Fabinho og Trent Alexander-Arnold), har spillet mere end 80 procent af tiden.

Vilde van Dijk

Men dykker vi endnu længere ned i tallene, så er der især tre spillere, som Klopp har trukket store veksler på indtil videre i Premier League, og det er måske ikke overraskende Allison, van Dijk og Salah.

Alene en spiller som van Dijk, der indtil videre har spillet samtlige minutter (1170, red.) under vingerne på Klopp i Premier League, har eksempelvis spillet mere end hvad de ni af hans holdkammerater, der har fået mindst spilletid, heriblandt føromtalte Carvalho, har fået tilsammen.

Læg dertil, at van Dijk såmænd også har været i aktion for Liverpool i Champions League og Community Shield, ligesom 31-årige hollænder også har fået spilletid for det hollandske landshold i Nations League.

I alt har van Dijk, ifølge whoscored.com, i denne sæson spillet 2610 minutters fodbold fordelt på 29 kampe, så hvis han efterhånden er lidt træt, så er der ikke noget, at sige til det.

Hvorvidt van Dijk skal i aktion i morgen mod Derby, må tiden vise, sikkert er det, at kampen fløjtes i gang klokken 21.00.

The Manager
Logo
Shopping cart