Hvordan kan David vinde over Goliath i aften?

Manchester United

Foto: Eye35 Dreamstime.com

I Premier League er alle kampe, for alle hold, vigtige.

For uanset om man slås for overlevelse eller kæmper om en billet til Europa, ja, eller måske endda drømmer om et mesterskab, så kræver det point på kontoen.

Ikke bare i ny og næ, men uge efter uge, og allerhelst tre af slagsen.

Læg dertil, at der ingen nemme kampe findes.

Selvfølgelig vinder Goliath mere end David, men det er ikke altid, at Goliath slår David, når de står ansigt til ansigt.

Og det gør de i aften…på Old Trafford.

David spiller hjemme

Og hvis der allerede her, er flere United-fans, der vælger at forlade The Manager-matriklen, så er det forståeligt nok.

Ja, det tangerer vel sagtens til at være en form for blasfemisk majestætsfornemmelse at karakterisere selveste Manchester United som værende i rollen som David.

Og det er selvfølgelig også forkert. I hvert fald lidt.

For målt på mytologi, titler og trofæer, økonomi og faciliteter er Manchester United en gigant. Ikke bare i engelsk fodbold, men på hele kloden.

Men pt. er Manchester United, inden på banen, hvor der spilles om point, det stik modsatte af Goliath.

Golog Manchester

For United er i gigant i knæ og i dyb krise, og spiller derfor – om man vil det eller ej – rollen som David i aften, når ærkerivalerne fra Liverpool gæster Old Trafford.

At undgå det uundgåelige

Ikke at Liverpool indtager scenen i topform, for det gør Klopp og co. langtfra, men de ridser som sæsonens to første spillerunder har sat i lakken på de to giganter, ser langt dybere og meget mere alvorlige ud hos Manchester United end hos Liverpool.

Ridser, der kan udvikle sig til et decideret bombekrater, hvis aftenens kamp på Old Trafford ender med et (forventet) nederlag.

Og det er svært at se, hvordan Manchester United skal forsøge at undgå det uundgåelige.

Nok har Liverpool, indtil videre i sæsonen, haltet gevaldigt. Og blot to point i to kampe, betyder – hvad end grundene skal findes på skadeslisten, på træningsbanen eller oppe i hovederne på holdets stjerner – at Liverpool er pisket til sejr, hvis drømmen om et engelsk mesterskab ikke skal gå i stykker.

Alligevel er Liverpool, målt på alle parametre, langt bedre end Ten Hans Manchester United, der sjældent set har sejlet så meget, som tilfældet er pt.

So you telling me there’s a chance

Der er dog en måde, hvorpå David kan ramme Goliath på i aften. Måske endda med en sådan kraft, at Liverpools vaklen udvikler sig til et fald. 

Og her skal vi naturligvis spole tilbage i Liverpools kampprogram, hvor klubben i sæsonpremieren først mødte Fulham ude, og dernæst Crystal Palace hjemme, og hvor Trent Alexander-Arnold begge steder viste, at han, trods uomtvistelige offensive kvaliteter, også tilfører Liverpool en sårbarhed.

For Alexander-Arnold er og bliver spilleren, som Ten Hag og co. skal forsøge at lukrere på.

Eller rettere; Manchester United skal ind og udnytte de mulighedsrum, som Alexander-Arnold utvivlsomt kommer til at efterlade mindst en håndfuld gange i løbet af kampen i aften.

Vi så det mod Fulham, hvor det var Aleksandar Mitrović, der greb muligheden, og vi så det mod Crystal Palace, hvor Wilfried Zaha gjorde det samme.

Ten Hag skal dog allermest kigge på Liverpools kamp mod Crystal Palace.

For Manchester United kan ikke spille så flot og fremadstormende som oprykkerne fra Fulham, og selvom Manchester United egentlig heller ikke kan finde ud af at stå dybt og kompakt som Palace, så har Ten Hag spillerne til at producere de nødvendige omstillinger.

Ronaldo i boksen

Og det er uanset om bolden bliver erobret inde centralt eller nede i et af hjørnerne.

For bolden skal bare med lynets hast ned i det rum, som Alexander-Arnold har efterladt sig, og Ten Hag behøver kun at sende en, max to spillere, med i omstilingen…en til bolden i bagrummet og en til at søge boksen.

Og skal vi sætte navne på, så kan manden i rummet enten være Marcus Rashford eller Jadon Sancho ude af position, ligesom manden i boksen bør være Cristiano Ronaldo. 

Og ja, der har blæst en orkan omkring superstjernen, og ja, det ender nok med en ulykkelig skilsmisse, og ja, ja, ja til alt mulig andet.

Men det er Cristiano Ronaldo, vi snakker om.

Og hvis David ikke gør brug af en som ham, i en kamp som i aften, hvor modstanderen hedder Goliath, så er David selv ude om det. 

 

 

 

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart