I Brentford er Ivan Toney lige så vigtig som Haaland

Brentford

Foto: Chloe Knott – Danehouse/Getty Images

De seneste dage har været turbulente for Brentfords topscorer og Premier Leagues tredjefarligste angriber, den 26-årige englænder Ivan Toney.

I fredags, hvor Brentford mødte Brighton hjemme på Gtech Community Stadium, og hvor Toney spillede sin kamp nummer 100 for The Bees, blev han dobbelt målscorer i Brentfords 2-0 sejr, hvor han først scorede med hælen bagom støttebenet og dernæst via et trademark-straffe.

Desværre blev glæden over at score sit henholdsvis 7. og 8. sæsonmål allerede samme aften spoleret af en besked, der blev sendt fra en ung, navngiven mand, der slet og ret kaldte Toney for “Black c***t”.

Screenshot

Hændelsen er desværre fortsat ikke et særsyn i moderne fodbold, hvor racisme ej blot er noget, der foregår i det skjulte, men som, så at sige, praktiseres i det fri, og som stortrives på sociale medieplatforme a la Twitter.

Til gengæld var det, som Toney efterfølgende gjorde, måske ikke ligefrem et særsyn, men så alligevel heller ikke hverdagskost.

Toney tog nemlig et screenshot af både beskeden samt af profiloplysninger på den bruger, der havde sendt den, og postede hele molevitten på Toneys private platforme.

Believe me

Både beskeden og Toneys repost af selv samme fik ikke overraskende dele af diverse sociale medier til at koge over. 

Og selvom langt de fleste, der deltog i debatten var på ‘Team Toney’, så var der også Twitter-brugere, som slog på tromme for, at Toney måske gik en anelse for langt ved at reposte navnet på afsenderen af den føromtalte besked.

“Don’t forget you’re going to ruin his life after this post. Even if it is the right thing for now, you will regret it later,” lød det blandt andet fra en bruger på Twitter.

Tusindvis af mennesker delte, likede og/eller svarede på den respektive brugers kommentar, og en af dem, der gjorde det sidstenævnte, altså svarede på kommentaren, var Toney.

“I won’t regret it…believe me.”

One to watch

Brentford har heller ikke lagt skjul på, at klubben står 100 procent bag deres angriber såvel hans ageren, og allerede lørdag morgen blev der udsendt et Club Statement, hvori opbakningen var øredøvende.

Det samme bliver opbakningen fra publikum uden tvivl også i morgen, onsdag, hvor Toney og co. tager imod Chelsea hjemme på Gtech Community Stadium.

Men kameraerne vil ikke kun zoome ind på Ivan Toney fordi han er ét blandt mange ofrer for racistiske hadbeskeder, men også fordi Toney er one to watch på græstæppet.

Så sent som frGense eksempelvis målene fra i fredags,

Ikke bare for værterne, der forståeligt nok knuselsker ham, der i kølvandet på Englands to sidste Nations League-kampe, hvor landstræner Gareth Southgate så bort fra Toney, sagde “I always see myself as the best player on the pitch.”

Men også for Chelseas head coach, Graham Potter, som uden tvivl vil holde et særdeles vågent øje på Ivan Toney onsdag aften.

Vigtig a la Kane og Haaland

For hvis Chelsea formår, at lukke ned for Toney, så har Chelsea statistisk set punkturet en stor del af den offensiv, som danske Thomas Frank, der i øvrigt havde fire års jubilæum som Brentford-manager og samtidige rundede 200 kampe i spidsen for The Bees i fredags, har pumpet ind i Brentford.

Faktisk er Toneys betydning for Brentford at sammenligne med den Erling Haaland har for Manchester City.

Således har Ivan Toney med otte mål i denne sæson scoret 44, 44 procent af Brentfords i alt 18 scoringer.

Og det er ikke bare end større procentdel end hvad Harry Kane pt. står for i Tottenham, nemlig 40,90 procent, det er også tæt på at være det samme som det Erling Haaland står for i Manchester City.

Haaland, der for en sjælden gangs skyld ikke fik sit navn op på måltavlen i den forgangne weekend, hvor City som bekendt tabte 1-0 til Liverpool på Anfield, har indtil videre scoret 15 mål i denne sæson, hvilket er 45,45 procent af Citys samlede målproduktion.

The Manager
Logo
Shopping cart