Ivan Toney og den usikre fremtid

Ivan Toney
MANCHESTER, ENGLAND – NOVEMBER 12: Ivan Toney of Brentford looks dejected during the Premier League match between Manchester City and Brentford FC at Etihad Stadium on November 12, 2022 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Visionhaus/Getty Images)

Der venter formentlig Ivan Toney en lang karantæne. For torsdag kom det frem, at FA sigter angriberen for 232 brud på betting-regler. 232. Det er voldsomt mange. Også selvom vi ikke kender graden af overtrædelserne. 

Til sammenligning modtog Daniel Sturridge i 2020 en karantæne på fire måneder for to overtrædelser i nogenlunde samme kategori. Han var anklaget for 11, men blev fundet skyldige i to. 

Ikke lang tid efter var det Kieran Trippier, der modtog ti ugers karantæne fra al fodbold efter fire overtrædelser for brud på betting-regler.

Ivan Toney og den større historie

232. Selv hvis Toney ikke kendes skyldig i dem alle, kan vi nok godt konkludere, at der venter en lang karantæne. Fatalt for ham og Brentford, hvis håb om overlevelse i høj grad er bundet op på Ivan Toney. Det er i sig selv en stor historie, men er der en større historie gemt i historien?

Da Gareth Southgate for nyligt udtog sin VM-trup, var der mange, der løftede et øjenbryn eller to, da Newcastles Callum Wilson blev udtaget i stedet for Brentfords Ivan Toney. Toney havde trods alt scoret ti mål i sæsonen, kun overgået af  Harry Kane og Erling Haaland. 

Det virkede som en fejl. Men Ivan Toney svarede igen. Med to mål mod Manchester City, da Brentford sensationelt slog de engelske mestre på udebane i efterårets sidste kamp.

Black Lives Matter

For det var indtil for nylig historien om Ivan Toney. Manden der skilte sig ud. Ham der tog den lange, snoede vej via diverse udlån til toppen af engelsk fodbold. Ham der havde det moralske kompas på det rette sted. Således også da det meste af England knælede før kampe for at vise sin støtte til Black Live Matter bevægelsen. Men Brentford holdt hurtigt op, som nogle af de første. Ikke fordi de mente, at sagen ikke var vigtig. Tværtimod. Men fordi det var en symbolsk handling, der intet ændrede. En handling for handlingens skyld.

”Vi har haft en lang diskussion om sagen, og hvorfor vi ikke knæler. Alle har kunnet byde ind, og alle var enige om, at vi nu i lang tid har knælet, uden at noget er ændret. I min optik bliver vi brugt som marionetdukker. Knæl, og så kan folkene i toppen hvile for en stund, hvilket er ret så dumt og uden mening. Intet forandrer sig” fortalte Ivan Toney til Sky Sports i et længere interview om racisme og online mobning tilbage i februar 2021. Så da Brentford, nu i Premier League, igen begyndte at knæle umiddelbart før kampene, insisterede Ivan Toney på at blive stående. 

Et smadret kompas?

Ivan Toney var svær ikke at holde af. En angriber, der arbejde hårdt, med meninger og modet til at udtrykke dem. Han virkede til at være det, som fodbolden have brug for. Et forbillede uden alt glitteret.

Så hvordan skal vi nu vurdere Ivan Toney fremadrettet. Er 232 overtrædelser af betting-regler en dumdristighed, eller er det moralske kompas smadret med fuldt overlæg? Hverken han eller Brentford har nogle yderligere kommentarer, så længe sagen ruller, så en endelig domfældelse over fodboldspilleren og personen Ivan Toney, skal ikke fældes her.

Men det er efterhånden svært at være fodboldfan og fortsat finde idoler. Nogle at se op til. Spillets bedste er næsten alle uden undtagelse rådne, og eksempler på skatteunddragelser, vold og grådighed fremkommer efterhånden med en ugentlig frekvens. Desværre også blandt dem, vi for en stund tillod os at tro kunne være med til at ændre opfattelsen.


We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart