Jæger-Jürgen har sat Klopp-jagten ind på en lysere fremtid, der kan gå i stykker inden nytår

Jürgen Klopp
Foto: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

Det er med træningskampe, som det er med Community Shield.

Vinder man, så er det værd at råbe højt om. Vinder man ikke, så trækker man lidt på skuldrene, får det bedste ud af det, som man ikke tager for mere end hvad det var, nemlig en træningskamp.

Og ja, så er det ellers bare om at komme videre i teksten.

Jürgen Klopp var da heller ikke ligefrem en bortforklarende manager i hverken sorg eller vildrede, da han i søndags satte ord på Liverpools friendly-nederlag til franske Lyon.

Klopp brugte derimod taletiden på at producere positive vibes i form af opildnende og medievenlige oneliners, der mere pegede fremad end bagud, hvilket giver mening.

Liverpool kan nemlig, groft sagt selvfølgelig, ikke rigtig bruge fortiden til en dyt. Eller rettere, den nære fortid.

For sket er ligesom sket, og selvom Klopp og co. skal lære af deres fejltrin, så er der heller ingen grund til at forblive i skammeskrogen. 

Tikkende bombe

Men nej! Indeværende sæson har indtil videre overhovedet ikke været den lykkelige dans på en rød sky, som alle i Klopp-land havde sat deres forventningsfulde næser op efter. 

Tværtimod. Sæsonen 2022/2023 har indtil videre gjort rigtig ondt. Og mest af alt på klubbens selvforståelse.

Men også i tabellen, hvor Liverpool godt nok med det yderste af neglene er i Top 6 for næsen af Brighton og Chelsea, men hvor afstanden op til Arsenal, Manchester City og Newcastle – for slet ikke at tale om Tottenhams fjerdeplads – er til at tage og føle på.

Vi skal ud og jage,” lød det fra Klopp i søndags, og ja, jagten skal, som Klopp understregede, sættes ind fra dag ét. “Vi ønsker igen at være det sværeste hold at spille imod, og det er op til os selv at blive det.

Nemlig! Men når det er sagt, så er det også en udmelding vi alle har hørt tidligere.

Faktisk med jævne mellemrum lige siden indeværende sæson startede. Og derfor ligger den nære fortid, hvor meget man end jagter en bedre fremtid, også og lurer lige under overfladen. 

Ja, man fristes til at sige, som en tikkende bombe, der allerede inden året er omme kan springe i luften mellem hænderne på Klopp og spolere jagten på en lykkeligere fremtid.

Anfield i brand

For allerede inden de fleste af os har fået pillet julepynten ned, skal Liverpool på blot fire dage spille to særdeles svære high energy-kampe, der alt afhængig af udfaldet enten kan kickstarte et comeback eller genstarte den tomgang, der takket være VM har været sat på en form for imaginær stand by.

Især Premier League-kampen mod Unai Emerys Aston Villa på Boxing Day kan blive skæbnesvanger. Ikke bare hvad angår Liverpools ve og vel i tabellen, men så sandelig også i relation til Liverpools mentale helbred.

Klopp og co. har simpelthen brug for en sejr fuld af energiske overfald, byger af angreb og tonsvis af afslutninger på et spruttende Anfield i brand.

Selvfølgelig er ligacup-kampen mod Manchester City den 22. december også vigtig for jagten på en fremtid, der er lysere end hvad Liverpools nære fortid har været.

Men for de kommende ejere af Liverpool, som man ikke må glemme er sat til salg, er en fremtidig succesful hunt i Premier League langt, langt vigtigere for salgsmaterialet end liv og glade dage i EFL Cuppen.

Milan i Dubai

Inden vi kommer så langt, og inden jagten kan sættes ind, så skal Liverpool dog lige spille endnu en træningskamp.

Og det skal Liverpool, der stadig er på træningslejr i de Forenede Arabiske Emirater, på fredag klokken 16.30 (dansk tid), hvor det er italienske AC Milan, der står klar til træningskamp på Al-Maktoum Stadium i Dubai. 

The Manager
Logo
Shopping cart