Jakob Genz anbefaler: Disse fodboldbøger skal du læse i sommerferien!

Fodboldens verden består af mange ting. Blandt andet af litteratur. Endda i lange baner. Men hvilke fodboldbøger skal man springe på i sommerferien?

Medlemmerne af redaktionen på The Manager kommer hver især med deres bud på tre fodboldbøger, nye såvel som gamle, men alle fra øverste hylde. Og denne gang er det min, Jakob Genz‘, tur.

Fodbold!

Og lad os starte med en antologi, nemlig klassikeren Fodbold – forfattere om fænomenet fodbold, der er et must read for alle æggehoveder, der betragter fodbold som selve livets salt. Antologien gør dig nemlig klogere på alt lige fra fodboldens væsen og historiske udvikling til spillets mytologi og legender samt publikums rolle. 

Blandt bidragsyderne finder man blandt andet både Albert Camus, Umberto Eco, George Orwell, Hans-Jørgen Nielsen, Jean-Paul Sartre og Jørgen Leth. Men også Hans Ulrich Gumbrecht, der iøvrigt taler fænomenalt om “at fortabe sig i fokuseret intensitet”. 

Og ja, det tangerer til, at lyde langhåret, og dufter da også en hel del af tweed og majspibe. Men det er det, der er så fedt ved antologien, og som gør, at man ikke bare læser den en enkelt gang, men i stedet tager den ned fra hylden igen og igen. 

Du kan læse mere om Fodbold – forfattere om fænomenet fodbold og købe antologien LIGE HER!

Fodboldfantasi

Bo Kampmann Walther er noget af det allerbedste på dansk jord, når det kommer til at sætte ord på fodboldens verden. Især når der zoomes ind på Real Madrid, som Kampmann Walther har skrevet en bog (Madridismo) samt tonsvis af artikler om, primært for Information.

Kampmann Walther er dog også stærk på europæisk fodbold. Og det er uanset om der er tale om de gode gamle dage, moderne fodbold, eller om i dag, hvor fodbolden er blevet fantasy. Altså, en sammensmeltning af virkelighed og virtualitet.

Fodboldfantasi handler om hele molevitten, men – som det fremgår af bogens titel – mest om fantasy-delen. Og selvom Kampmann Walther altid spiller på et højt niveau, så er Fodboldfantasi skrevet i decideret topform. Derfor er Fodboldfantasi også en af de allerbedste fodboldbøger, der findes. Intet mindre.

Du kan læse mere om Fodboldfantasi og købe bogen LIGE HER!

I Think Therefore I Play

Den tredje og sidste anbefaling kræver en mental flybillet til Italien. Det skal nemlig handle om Andrea Pirlo, der for efterhånden ti år siden – og i samarbejde med journalisten og forfatteren Allessandro Alciato – udgav selvbiografien I Think Therefore I Play. 

På banen var Pirlo en superstjerne fra en anden planet. Han fik selv det sværeste til at se legende let ud, og lignede en mellemting mellem en aristokratisk vinbonde og feterede fotomodel, mens han lagde verden ned med sine fødder, sin hjerne og hans nøddebrune øjne.

Og ja, det er let at gå i selvsving, når det handler om Pirlo. Hans biografi er dog alt andet end højpandet. Den er til gengæld både smuk, rørende og poetisk, men også sjov og cool, og helt nede på jorden. Og det er uanset om Pirlo taler om Milan, Juventus eller det italienske landshold. Eller hvis strøgtankerne falder på Filippo Inzaghis madvaner, det fede ved PlayStation eller duften af vin.  

Du kan læse mere om Pirlos biografi og købe den LIGE HER!
 
God læselyst!

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart