James Maddison drømmer (forgæves?) om Spurs

Tottenham

Seneste transferrygte sætter James Maddison i forbindelse med Tottenham. Foto. Lailoken123 Dreamstime.com

En interessant historie er poppet op i de engelske medier i sektionen om Tottenham. Smider Spurs’ de 60 millioner pund, som Leicester forlanger for James Maddison? Levy og hof overvejer. Men hvis vi lige sparker alle tænkelige gamle vittigheder om Levys stramme lommer til hjørne, så handler ikke som sådan om prisen. Mere om Tottenham har brug for Maddison?

Værdi

Vi taler her om en spiller, som i sidste sæson var involveret i 30 mål for Leicester. Man kan argumentere for, at Tottenham kunne bruge lidt kreative gnister på midtbanen, men er der value for money nok i Maddison til, at det er umagen værd for Conte at skrue ham ind i opstillingen. Og på bekostning af hvem? Det siger noget om Tottenhams styrke.

Andetsteds er Newcastle helt desperate for at få fingre i Maddison. De har lagt to bud på ham, som begge er afvist. Den 25-årige kreatør har da også indikeret, at han helst vil sydpå til Nordlondon, men også Dean Jones har påpeget, så er Levy og co. gået i tænkeboks.

Hvor meget kan Maddison egentlig forbedre Tottenhams trup? Og nok til at forsvare 60 millioner pund som udlæg?

Specialist

Helt indlysende henter man ikke en spiller som Maddison for lade ham hoppe ind fra bænken Jack Grealish-style. De nu fem mulige indskiftere i løbet af kampen har fået Pep Guardiola til at retænke sin trupstruktur til at have specialister på bænken. Det er den luksus, der følger med petrodollars og mesterskaber, men Maddison er ikke kun specialist. Han blomstrer med fast og meget spilletid.

På trods af Europas måske moderne stadion og indtægter herfra, så er Tottenham ikke helt der endnu. Så et køb af Maddison vil forskyde strukturen i Tottenhams taktiske udgangspunkt og startopstilling og ikke være et specialværktøj i Contes kasse. Tilmed midt i en procestid, hvor også Richarlison skal sluses ind – brasilianeren købt til en pris identisk med prissætningen på Maddison.

Fan

Fra et Tottenham (fan)-synspunkt vil det være fristende at tænke Maddison ind som den ene af to centrale midtbanespillere, men vil Conte nødvendigvis dele den fristende tanke? Han er vel nok den træner, som har mestret 343’eren bedst i Premier League. I hans Chelsea tid var den brutal, og den gør også Tottenham godt. I forsvar er den en de facto 532 og i angreb en 3-2-5, men den har svagheder. Hvis modstanderen lader sine angribere falde ned for at åbne nye afleveringsbaner, så kræver det to vågne og defensivt stærke centrale midtbanespillere at lukke ned for de baner. Tænk Kante og Matic i Chelsea i Contes tid. Conte er ikke typen, der tager let på svagheder.

Tillid

343’eren har tilmed den fordel, at i kampe hvor den sættes under pres, så kan kvalificerede lange afleveringer ned i rummet bag modstanderens høje kæde være rigeligt til at sende Kane, Son og Kulusevski afsted. Det er den luksus, der følger med at have tre forreste, der er dygtige 1 mod 1.

Så tilbage til spørgsmålet. Har Tottenham egentlig brug for James Maddison? Det vil næsten være en styrke og tillidserklæring til trup og taktik, hvis Conte siger nej tak.

The Manager
Logo
Shopping cart