Jesper Lindstrøm skal fortsætte Napolis optur

Jesper Lindstrøm, Napoli
BARCELONA, SPAIN – APRIL 14: Jesper Lindstrøm of Eintracht Frankfurt runs with the ball during the UEFA Europa League Quarter Final Leg Two match between FC Barcelona and Eintracht Frankfurt at Camp Nou on April 14, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Da Eintracht Frankfurt og Napoli i foråret tørnede sammen i to ottendedelsfinaler i Champions League, blev det en ensidig affære. 5-0 vandt Napoli samlet. 

Frankfurts offensiv var forholdsvis tam, og danske Jesper Lindstrøm blev taget ud efter 70 minutter i den første kamp på hjemmebane. I returen var han slet ikke med i truppen, da en drilsk ankelskade voldte ham problemer. Umiddelbart et trist kapitel i Lindstrøms Frankfurt tid, men måske det alligevel ikke var så skidt. For Napoli må have set noget på de 70 minutter, der satte sig i bevidstheden. I hvert fald valgte de tirsdag aften at betale omtrent 30 millioner euro for at hente Jesper Lindstrøm til det sydlige Italien. Den første dansker i klubben siden Harald Nielsen tørnede ud for Napoli i 1968/69 sæsonen.

Nødvendigt skifte

Et stort skifte for Jesper Lindstrøm, men også et nødvendigt skifte. For det var som om, at han efter halvandet år i Frankfurt, hvor pilen kun pegede op ad, mistede momentum i foråret. Gik i stå. Mål og assist i den første kamp efter VM pausen mod Schalke blev også for alvor det eneste, vi så fra ham i det efterfølgende halve år. Skader havde en del at skulle have sagt, men allerede inden da begyndte flere Frankfurt-fans at ønske den ellers så populære dansker på bænken. Proptrækker driblingerne forblev mindre og mindre effektive. Jesper Lindstrøm mistede noget af den ubekymrethed, der havde gjort ham til en Bundesligaprofil. 

Den skal han nu finde frem igen, når han i første omgang skal forsøge at erobre en fast plads i Napoli og dernæst udvikle sig til en profil hos de forsvarende mestre.

Spilsystem

Hos Frankfurt var det primært som offensiv midt, der havde frihed til at vandre, at han gjorde sig gældende, mens det i Napoli som udgangspunkt er en plads på kanten, han skal forsøge at erobre i deres 4-3-3-formation. Sidste sæsons helt store åbenbaring i italiensk og europæisk fodbold, Khvicha Kvaratskhelia, sidder tungt på venstre wing, så Lindstrøm skal nok snarere gøre sig forhåbninger om en plads på højrekanten. 

Her råder Napoli i skrivende stund fortsat over Hirving Lozano, der dog meldes tæt på PSV, men det gør ikke nødvendigvis konkurrencen mindre.

For Matteo Politano har spillet de første to kampe i sæsonen på den position, hvor han har noteret sig for en enkelt scoring og et oplæg. Men ellers er Politano ikke den store målscorer, og derfor kan Lindstrøm sagtens få en rolle, selvom han nok skal bruge den første tid på at tilpasse sig holdet og spillestilen.

Systemskifte

For Lindstrøm er har i Frankfurt vist, at han har mere slutprodukt end Politano. At han dermed kan være med til at give offensiven med Osimhen og Kvaratskhelia en ekstra dimension, som de måske netop manglede i foråret, hvor for meget kom til at hvile på deres skuldre. Særligt Kvaratskhelia lignede på et tidspunkt en, der følte, at alt kreativt skulle komme fra hans fødder.

Lindstrøms fleksibilitet på de forreste pladser betyder også, at Napoli i løbet af sæsonen, eller i løbet af den enkelte kamp, kan overveje at slå over i en 3-4-2-1, hvor Lindstrøm ville kunne indtage sin mere naturlige rolle som en af de to 10’ere, hvor han i givet fald skulle finde en i et partnerskab med Kvaratskhelia.

Men i første omgang ligner det altså en plads på kanten, i et spilsystem der ikke er helt ulig det, det danske landshold praktiserer. 

Et stort skifte for Jesper Lindstrøm, som de i Napoli håber kan være med til at forlænge klubbens store optur.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart