Jesse Marsch fyret – Spanier overraskende favorit til jobbet i Leeds

Leeds
LEEDS, ENGLAND – SEPTEMBER 10: Leeds United emblem corner flag at Eland Road, home stadium of Leeds United during the Sky Bet Championship fixture between Leeds United and Huddersfield Town at Elland Road on September 10, 2016 in Leeds, England. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA via Getty Images)

For godt et år siden fyrede Leeds United Marcelo Bielsa efter et ’poor run’. Jesse Marsch blev hurtigt nævnt som favorit til at tage over og indføre power bold. Amerikaneren lykkedes akkurat med at redde dem.

Knap et år senere har de liljehvide igen sagt farvel til en manager – Jesse Marsch er fyret.

Det er måske ikke videre overraskende. Leeds United er kun over stregen på grund af bedre målscore, men har kun vundet to af de seneste 17 kampe. 

Dråben

Weekendens nederlag til Nottingham Forest på 1-0 blev dråben. Spillet har været til mere, men det har været en nøgleudfordring siden Marsch tog over at få konverteret dominerende spil til mål.

Således også på City Ground forleden, hvor Leeds blev overlistet af kyniske Nottingham Forest.

Leeds ville mere. Måske for meget og fik intet.

Hør mere til situation i Leeds i vores seneste PL Talk

Vi er lidt over halvvejs i sæsonen, så det er ikke overraskende at ledelsen nu trækker i togets nødbremse til den fløjtende lyd af tiltagende panik. 

Allerede i oktober var Jesse Marsch fremme i medierne og erklære, at han havde bestyrelsens opbakning. Krisen har reelt stået på hele sæsonen. Efter to indledende sejre over Chelsea og Wolves løb Leeds’ sæson hurtigt sur i det og et par måneder efter begyndte fansene for første gang at synge om amerikaneren dog ikke snart blev sparket ud.

Indkøb

Salg af Kalvin Philips og Raphinha smertede på banen, men skæppede i kassen. Derfor blev Marsch bakket op med indkøb af nye spillere for 100+ millioner pund i sine 11 måneder på Elland Road. Blandt andre spillere fra hans tidligere klub, der let kunne klikke i hans taktiske forståelse. 

Måske var sejrene over Liverpool og Bournemouth reelt kunstigt åndedræt op til VM-pausen, men Jesse Marsch tog sin trup med til varme vintertemperaturer i Spanien for at bygge moral og hold op. Uden held.

Marcelo Bielsa blev hurtigt spået et comeback på Elland Road, men det link er allerede skudt ned. I skrivende stund er West Bromwichs succesfulde spanske manager Carlos Corberan favoritten til at tage over, men også et noget større navn som Mauricio Pochettino spøger. Det er dog tvivlsomt, om ’Poch’ vil satse sine aktier på en så ustabil arbejdsgiver.

Corberan kan hurtigt finde sig til rette på grund af sin fortid som U23-træner og assistent for Bielsa i Leeds United.

The Manager
Logo
Shopping cart