Jesus’ knæ slår ikke Arsenals gulddrøm i stykker

Arsenal
Gabriel Jesus’ skade er et tab for Arsenal. Men klubben har ikke mistet deres talisman.
Foto: David Price/Arsenal FC via Getty Images

Med fem mål og fem assists har Gabriel Jesus været involveret i knap en tredjedel af de 33 mål, som Arsenal indtil videre har scoret i indeværende sæsonudgave af Premier League. 

Derfor kommer den skade, som Jesus pådrog sig i Brasiliens VM-kamp mod Senegal for fem dage siden, og som Jesus netop er blevet opereret for, da også som et trist julekort i postkassen for Mikel Arteta og co.

Men derfra og så til at sige, hvilket flere medier på det kraftigste har insinueret det seneste døgn, at Jesus’ skade er et decideret benspænd for Arsenals mesterskabsdrømme, er måske lige at stramme den.

Eller en postgang for tidligt ude, om man vil.

For der er trods alt kun spillet cirka en tredjedel af sæsonen, og nok har Jesus’ skifte fra Manchester City til Arsenal været en bragende succes for både ham og The Gunners, men grunden til at Arsenal pt. topper tabellen skyldes altså ikke Jesus i rollen som holdets altoverskyggende talisman. 

Målfarlig flok

Arsenals dominans i Premier League er derimod affødt af kollektivets styrke og sammenhængskraft, og selvom kollektivets holdbarhed nu for alvor bliver tryktestet maksimalt, så er det endnu for tidligt, at karakterisere fraværet af nyopereret Jesus, som værende et blow for Arsenals title hopes, som eksempelvis The Times slår på tromme for i dagens udgave af avisen.

For det første fordi ingen, og da slet ikke alle os, der lever i Arsenals GPDR-underlagte omverden, med sikkerhed ved, hvor lang tid Jesus rent faktisk vil være ukampdygtig. Således lyder den officielle melding fra Arsenal indtil videre as soon as possible.

Og for det andet, så har der indtil videre været hele ti forskellige spillere, der har været direkte involveret i produktionen af Arsenals 33 Premier League-mål, heriblandt spillere såsom Martin Ødegaard (6 mål), Gabriel Martinelli (5 mål) og Bukayo Saka (4 mål).

Læg dertil, at de tre nævnte navne også har været særdeles aktive på assist-fronten, især Saka med hele seks af slagsen, og lægger man alle tallene sammen, så tegner der sig et billede af, at Arsenals tab af Jesus ikke er et midlertidigt tab af en talisman, men derimod et midlertidigt tab af et målfarligt medlem af en målfarlig flok.

Således har Jesus, Ødegaard, Martinelli og Saka tilsammen scoret 60 procent af Arsenals mål i Premier League.

Alternativer 

Hvem der kommer til at overtage Jesus’ rolle i Artetas slagplaner, når Premier League vender tilbage on Boxing Day, er endnu uvist, men et godt bud på en vikar kunne være 23-årige Eddie Nketiah, der stilmæssigt meget godt matcher Jesus.

En anden løsning kunne være, at flytte Martinelli ind i midten, og i stedet gøre brug af Emile Smith Rowe, der langt om længe er tilbage efter skade, ude på venstrekanten.

Fælles for begge løsninger er, at de er i stand til at skabe den energi og bevægelse, som Jesus, udover sine mål og assists, i den grad har været garant for, og som ikke bare har gjort Jesus til en konstant trussel i og omkring modstanderens straffesparksfelt, men også til en kontinuerlig creator of space for sine holdkammerater. 

Og ja, der er selvfølgelig også den mulighed, at Arteta – hvis det nu i det kommende uger viser sig, at as soon as possible først bliver engang langt ude i fremtiden – simpelthen går ud og køber eller lejer en erstatning for Jesus i det transfervindue, der åbner til januar.

Stadig lang vej

Og apropos januar, så bliver den første måned af 2023 lidt af en mundfuld for Arteta og co, der – talisman eller ej – til den tid selvfølgelig godt kunne bruge en kampklar Jesus.

For på bagkant af hjemmekampen mod West Ham on boxing Day, og udebaneopgaven mod Brighton nytårsaftensdag, venter modstandere a la Newcastle, Tottenham og Manchester United.

Heldigvis for Arsenal, så har klubben i skrivende stund fem point at give af i forhold til de nærmeste forfølgere fra Manchester City, ligesom Arteta, trods udsigten til en hård start på 2023, kan glæde sig over, at der på den anden side af januar til den tid stadig mangler at blive spillet 19 kampe i Premier League.

Så ja, Jesus’ knæskade er et trist julekort, men det er endnu alt for tidligt at sige, at fraværet af den 25-årige brasilianer ender med at koste Arsenal det engelsk mesterskab, som klubben lige nu angriber fra spids, og som Arsenal ikke har vundet siden sæsonen 2003/2004.

The Manager
Logo
Shopping cart