Jude Bellingham – Den kreative, kompromisløse kriger, der personificerer det nye Real Madrid

Jude Bellingham, Real Madrid
ALMERIA, SPAIN – AUGUST 19: Jude Bellingham of Real Madrid celebrates after scoring the team’s second goal during the LaLiga EA Sports match between UD Almeria and Real Madrid CF at Juegos Mediterraneos on August 19, 2023 in Almeria, Spain. (Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Den spanske sportsavis Marca kan noget med forsider. Som nu dagen efter kampen mellem Athletic og Real Madrid. Her kunne læserne se Jude Bellingham med armene strakte ud til siden, og et selvsikkert, nærmest arrogant nikkende blik, mens San Mames kiggede ned på englænderen. Som var han Jesus-statuen in Rio.

”En spiller som en katedral”,  var den ledsagende tekst til billedet, hvilket på spansk er en vending, der særligt benyttes, når nogens monumentale storhed skal beskrives. Der var kun spillet en enkelt kamp i den nye sæson, men spanierne, og især dem der holder med Real Madrid, var ved at falde i svime over Jude Bellingham. En uge senere kogte det så næsten over, da han scorede to og lagde op til en i en ny Real Madrid-sejr.

Tre mål og et enkelt oplæg i to kampe. Ligatopscorer og det helt store samtaleemne. I en sådan grad, at snakken om Kylian Mbappé er blevet skruet et par procenter ned de sidste par dage.

Bedst under pres

Jude Bellingham har indtaget Real Madrid på en måde, som meget få spillere har formået det før ham. For den hvide trøje har med dens tilhørende forventningspres tidligere tynget spillere, i det den er trukket over hovedet, men ikke Bellingham. Han er kun blevet bedre. 

For en spiller der først denne sommer fyldte 20, kan en flot sæsonstart ofte være et udtryk for ungdommelige ukuelige tro på egne evner. Som er det ikke gået op for en spiller, at han har ramt sit loft. Men Bellingham er ikke som de fleste. Han er en gammel mand i en ung mands krop. En af den slags, hvor pres er noget, man ikke bukker under for. Det er noget, man påtager sig. Alt i hans kropssprog signalerer, at det er en spiller, der elsker at være i centrum, diktere kampene. En spiller der sætter ekstreme krav til sig selv, men så sandelig også til sine holdkammerater.

Enorme krav

Det forlyder, at ikke alle i Dortmunds spillertrup var lige begejstret for englænderens selviscenesættende attitude med konstant at opildne publikum og gestikulere til sine medspillere, når de ikke leverede på det niveau, som der var forventet. Spørg bare Nico Schulz, der i en Europa League kamp mod Rangers i foråret 2022 oplevede Bellinghams temperament, da han forsøgte at ramme ham i benene med begrænset succes.

“Du kan ikke lave en eneste F***ing aflevering. Du er f***ing dårlig. Det er hver f***ing gang.”

På det tidspunkt var Jude Bellingham 18 år, mens Nico Schulz var en erfaren Bundesliga-spiller, der var inde omkring det tyske landshold. Men det betød ikke noget for englænderen, der siger, hvad han mener.

Det fandt den tyske dommerstand også ud af, efter en kamp mod Bayern München, hvor Jude Bellingham var så utilfreds med dommer Felix Zwayers præstation, at han insinuerede matchfixing. Han henviste til, at dommer Zwayer havde en forhistorie med manipulation af kampe. Det kostede en bøde på 40.000 euro, politiet blev involveret, og dommer Zwayer krævede en personlig undskyldning af Bellingham. Den venter han stadig på. For den unge englænder undskylder ikke, hvis der ikke er noget at undskylde for. Man bliver kun bedre, hvis man stiller krav til sig selv. Til hinanden. 

Symbolet på det nye Real Madrid

Og lige nu bliver Jude Bellingham næsten bedre fra kamp til kamp. Karim Benzemas farvel har efterladt et tomrum helt i front, men også i forhold til det hierarki, der har været så tydeligt de seneste mange sæsoner. Og begge dele udfylder Bellingham lige nu til perfektion. Hans veltimede løb ind i feltet har indledningsvist givet Real Madrid et nyt våben, og lederegenskaberne er mere åbenlyse end La Ligas VAR-problemer.

På mange måder symboliserer og personificerer Jude Bellingham det nye Real Madrid, som ham der kombinerer en utrolig historie med en moderne filosofi. Han er ung og et vidnesbyrd om den retning, som Real Madrid har bevæget sig hen mod på tranferfronten i de seneste fem år. Mindre Galacticos, mere ungdom. Selv dem der kæmpede med Kafkas værker i gymnasiet, må have kunnet spotte symbolikken i, at han fra dag et er gået ind på Luka Modric’s plads og har svinget taktstokken. 

Jude Bellingham er en vinder. Af den slags, som Real Madrid har haft en overflod af i sin over 120 år lange historie. Han kommer ganske givet til at dele vandende, med det det der i bund og grund er tro på egne evner, men som let kan opfattes arrogant. Han er Real Madrids fremtid, men i høj grad også deres nutid.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart