Julen varer længe og koster mange penge…især i Premier League

Hvis man ønsker at fejre jul i Premier League, så skal man have den store tegnebog frem. Især hvis man på Kenilworth Road og opleve mikroputterne fra Luton Town. Foto: Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images.

I sidste uge så The Manager nærmere på Premier Leagues berømte og berygtede juleprogram. For i verdens bedste fodboldliga er julen ikke bare hjerternes fest. Det er også smerternes test.

I denne uge skal det dog ikke handle om smerte. Og så alligevel lidt. For hvis man ønsker, at købe sig adgang til Premier Leagues juleprogram, så kan det godt komme til at gøre ondt på ens pengepung.

Det er der som sådan ikke noget nyt i. Premier League har jo altid været en dyr fornøjelse. Ikke mindst i juletiden, der i England er uløseligt forbundet med fodbold, hvilket giver billetpriserne et nøk opad.

Opera

Der var engang, hvor det engelske medielandskab gik i breaking over det faktum, at en billet til en kamp i Premier League kostede mere end en tur i operaen.

Det kan vi kun grine af i dag, hvor prisen for at se sit yndlingshold kan sidestilles med en afbudsrejse til Kreta. I hvert fald, hvis man køber sine billetter via et privat billetbureau, som langt de fleste er tvunget til.

Og apropos private billetbureauer, så modtog undertegnede forleden dag en mail fra FootballTicketNet.com, der er en blandt et mindre hav af billetudbydere på det engelske fodboldmarked.

Af mailen fremgik da også rigtignok, at det bliver en dyr fornøjelse, hvis juletiden skal krydses med en tur på stadion.

Luton away

Især hvis man ønsker at se Luton spille, hvilket der for tiden er rigtig mange gode grunde til, at man gerne vil.

For det første fordi Rob Edwards’ mandskab og resten af klubben minder os om, hvad engelsk fodbold også er. Og var engang.

For det andet fordi Kenilworth Road er en verden for sig. En nedslidt nostalgi-verden, hvor David kan gøre det onde ved selv Goliath. Eller i hvert fald både Goliath op til dans.

Og for det tredje fordi Luton har en spiller ved navn Ross Barkley, som undertegnede i øvrigt skrev om i går her på The Manager.

En halv bondegård

Men tilbage til billetluen. For man skal, som sagt, have den store pengepung frem, hvis man skal sikre sig en plads på Kenilworth Road.

Således kostede en billet til weekendens kamp mod Manchester City mellem 245 pund og 475 pund, alt afhængig af hvor på stadion man sad.

Omregnet til danske kroner er det mellem cirka 2100 og 4100 kroner. Det er mange penge. Men alligevel peanuts i forhold til de billetter, der i skrivende stund kan købes til Lutons kamp mod Newcastle den 23. december. Her svinger billetterne pt. mellem 799 og 900 pund.

Tilsammenligning kunne man komme ind og se weekendens opgør mellem Aston Villa og Arsenal på Villa Park for blot 105 pund. Altså, godt og vel 910 kroner. Man kunne selvfølgelig også gå all in og købe billetter til 12.000 pund. Nej, du læser ikke forkert.

Hvor om alting er, så er fodbold en dyr fornøjelse. I Luton såvel som alle andre steder. Alligevel er køen lang og billetterne bliver solgt. Det er jo kun jul en gang om året. Og i England holder højtiden jo som nævnt, og som bekendt, en fodbold mellem hænderne. Merry Christmas!

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste ligaer.

The Manager
Logo
Shopping cart