Julian Nagelsmann er “The Real Deal”

Julian Nagelsmann
LEVERKUSEN, GERMANY – MARCH 19: Julian Nagelsmann, Head Coach of FC Bayern Munich, looks on during the Bundesliga match between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern München at BayArena on March 19, 2023 in Leverkusen, Germany. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Engelsk fodbold er fantastisk. Den bedste af sin slags i verden. Men den er også selvhøjtidelig som bare pokker og med en urokkelig tro på, at de altid ved bedst. Som om briterne tror, de har opfundet fodbolden. Eller, du ved, hvad jeg mener. Efter Julian Nagelsmann højst overraskende blev fyret i Bayern München, blev han hurtigt sat i forbindelse med jobbet i Tottenham.

Og da Chelsea sent søndag aften sagde farvel til Graham Potter, var det The Blues, der nu blev kædet sammen med den unge tysker. Forståeligt nok. Han er en af de bedste, mest oplagte ledige kandidater, på trænermarkedet netop nu.

Men sådan ser de ikke nødvendigvis på det i England. Den ellers glimrende journalist, Jonathan Wilson er ekstra hård i The Guardian i sin klumme, hvor han skriver, at Tottenham skal være påpasselige med at ansætte Nagelsmann, en træner der kæmper for at forblive relevant. En træner der ikke har bevist sig mod de store hold i Europa.

God med de små

Ok, lad os lige tage fat på den sidste del først. Wilson, som godt nok selv indrømmer, at smagsprøven er lille, nævner Hoffenheims nederlag mod Liverpool i kvalifikationen til Champions League, samt Leipzigs nederlag mod PSG i semifinalen i selvsamme turnering, som kampe der skulle bevise, at Nagelsmann ikke har, hvad der skal til. Hoffenheim som han tog fra sikker nedrykning og til Champions League på få år. Leipzig som han tog hele vejen til en semifinale i Champions League ved blandt andet at udspille netop Tottenham i to ottendedelsfinaler, og nu Bayern med hvem han har vundet otte kampe ud af otte mulige. De seneste to i øvrigt mod PSG.

Det svarer lidt til at revse Skagen for ikke at have vundet DBU pokalen, men at glemme at nævne, at de slog Brøndby ud.

Det argument er ikke bare søgt. Det er decideret elendigt og havde ikke bestået en argumentanalyse på første del af journalisthøjskolens introduktionskurs. Den første del handler om, at Nagelsmann måske alligevel ikke er så dygtig som skreget ud til.

Indrømmet, opholdet i Bayern levede ikke helt op til forventingerne, men at konkludere, at han nu skal kæmpe for sin relevans som træner er tæt på latterligt. Har man gjort sig den tjeneste at se bare en smule Bundesliga over den seneste håndfuld år, vil man vide, at Nagelsmann er The Real Deal. Han har fået ekstremt meget ud af lidt, og han er en af spillets ypperste taktikere. I løbet af kampene er det kun Guardiola, der kan matche ham. Få hold har som særligt Hoffenheim og Leipzig, men til dels også Bayern, kunne ændre udtryk undervejs i et opgør. Han læser spillet bedre og hurtigere end sine kollegaer og er i stand til at ændre kampenes forløb derefter.

Julian Nagelsmann til Chelsea

Selvfølgelig har han mangler, og det er især ud i det at omgive sig stjernespækkede trupper med store egoer. Dem vil han få i både Tottenham og Chelsea, men begge klubber skal prise sig lykkelige for at lande ham. Ikke omvendt. Tottenham er i en begyndende eksistentiel krise, hvor de skal finde ud af, hvilken retning de vil i, og det ville være et decideret scoop, skulle de kunne lande en mand som Julian Nagelsmann.

Chelsea, med en overflod af talentfulde spillere, hvor flere af dem har erfaring fra Bundesligaen og Tuchels presspil, der ville gøre en en transitionsfase til Nagelsmann noget nær smertefri, er i samme båd. Og måske Boehly også ved det, hvorfor han nu valgte at sige farvel til Potter, af frygt for at Nagelsmann og Tottenham skulle nå at blive enige.

Julian Nagelsmann blev fyret i Bayern på et tidspunkt, hvor de lå et point fra førstepladsen i ligaen, var i kvartfinalen i både pokalen og Champions League med lutter sejre i begge de to turneringer. Den slags sker kun i Bayern, og det gør ham ikke irrelevant. Tværtimod. Han er manden, der kan føre klubber til det næste niveau. Hvad enten det så bliver i Tottenham eller Chelsea.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart