Jürgen Klopp – Færdig eller Ferguson?

Klopp, Liverpool
NOTTINGHAM, ENGLAND – OCTOBER 22: Juergen Klopp, Manager of Liverpool looks dejected during the Premier League match between Nottingham Forest and Liverpool FC at City Ground on October 22, 2022 in Nottingham, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

2-5. Måltavlen stod tilbage som en syngende lussing i alle Liverpools fans ansigter. Klask sagde det. I en sådan grad, at man selv et par dage efter kan se omridset af hånden på kinden.

To sejre mod Everton og Newcastle havde ellers givet håb om, at Liverpool var på vej tilbage. Et vendepunkt blev der ligefrem talt om, og da de efter 14 minutter førte med 2-0 mod Champions League mestrene fra Real Madrid var Anfield elektrisk. Jürgen Klopp havde fået vildskaben og intensiteten tilbage på holdet. Dette mandskab kunne stadig udrette store ting i denne sæson, og tyskeren var langt fra færdig.

Sammenbrud

Så scorede Vinicius Junior, som han så oftest gør det mod Liverpool. Endda to gange, da Alisson gengældte Courtois fejl i den anden ende.

Alisson in Blunderland, skrev den engelske presse spøgefulgt og lettere hånende dagen derpå, hvor det meste af fokus dog var rettet mod Jürgen Klopp. Tyskeren der siden ansættelsen i 2015 har ført Liverpool fra succes til succes. Mesterskab, Champions League, FA Cup, Liga cup. Han har vundet det hele. 

Men nu er det måske ved at være slut. Skriverierne har været der gennem længere tid, men de er kun taget til efter tirsdagens store øretæve

Syvårs krisen

Jürgen Klopp og syvårs krisen er efterhånden velkendt, og der er da også visse lighedstegn mellem hans ophold i både Mainz og Dortmund, selvom man skal passe på med at sammenligne en til en.

Men lad os da bare kigge på lighedstegn for øvelsens skyld. I både Dortmund og Mainz valgte han selv at trække stikket. I Mainz lidt i skuffelse over, at han ikke lykkedes med at føre holdet tilbage i Bundesligaen. I Dortmund i erkendelse af, at han ikke længere var den rette til at føre Dortmund videre efter en skidt sidste sæson, der har mange lighedstegn med Liverpools.

Der formåede han dog at slutte hæderligt af ved at føre dem væk fra nedrykningsstregen og i europæisk fodbold, ligesom det blev til en plads i pokalfinalen. Han formåede at give Dortmund ny energi.

Lige nu peger pilen også på, at han selv trækker sig i Liverpool. Men hvorfor egentlig? Kontrakten løber til 2026, og er det ikke netop stabilitet fodboldverden efterspørger? Alex Ferguson, for nu at tage det ypperste eksempel, formåede jo af flere omgange at bygge nye hold op, uden at han nødvendigvis skiftede særligt meget væk fra sne principper og sin 4-4-2-formation.

Liverpools ejere virker indstillede på, at der igen skal bruges penge til sommer, og også forholdsvist mange af dem, når der skal lues ud i en trup, der virker til at køre på pumperne. Så hvis et længe ventet generationsskifte finder sted, hvorfor så ikke holde fast i manageren? Hvorfor er narrativet i den engelske presse, at Klopp partout er færdig i Liverpool, når han i stedet kunne blive og bygge et nyt storhold op, som eksempelvis Alex Ferguson?

The Manager
Logo
Shopping cart