Kalvin Phillips giver Pep og City muligheder på midten af banen

Foto. Charnsitr Dreamstime.com

Det er dyrt at være rig. Og det er særligt dyrt, hvis man gerne vil have engelske spillere på sit hold. Nogenlunde sådan må devisen lyde for Manchester City, der denne sommer nok engang har hentet en engelsk landsholdsspiller til truppen. Kalvin Phillips har taget turen ned ad M62 og har skiftet Leeds United ud med Manchester City. 42 millioner pund har Pep Guardiola sendt lidt nordøst på for at få fingrene i den engelske landsholdsspiller, men hvad har han reelt set fået for de penge?

Skal vi tro den engelske presse, så har de købt Fernandinhos afløser. Og ja, Kalvin Phillips er kommet ind på et tidspunkt, hvor Fernandinho har forladt dem, så den vinkel er jo god nok. Men kan han rent faktisk afløse en af de mest betydningsfulde spillere for Manchester City i det seneste årti? Og er det den direkte afløser, som Manchester City søger? Inden sammenligningen mellem de to begynder, så lad os lige tage et blik på, hvordan det er gået, når Manchester City har haft den store pengepung fremme for engelske spillere.

Jack Grealish, Raheem Sterling, John Stones, og Kyle Walker er forgængerne, og det har været ganske fornuftigt, omend Grealish endnu har til gode at vise, hvorfor Manchester City gjorde ham til rekordindkøb sidste sommer, da han blev hentet i Aston Villa. Men der bliver som regel lagt lidt ekstra oven i prisen, når PL-klubberne handler internt, og hvis passet er engelsk, ryger der yderligere et par procenter oveni. 

Så hvorfor bruge over 40 millioner pund på en spiller, der formentlig er udset til at være reserve til Rodri, der i sidste sæson var fast mand på den defensive midt i både Premier League og Champions League? Fordi han bidrager med noget andet end spanieren og for den sags skyld også Fernandinho. 

Oplært under Bielsa

Kalvin Phillips fik sit gennembrud i Leeds under Bielsa og excellerer ud i presspillet. Den del har Pep Guardiola til tider givet lidt afkald på i forhold til både tiden i Barcelona og Bayern, men det er stadig en del af den taktiske værktøjskasse, han slæber rundt på. Han har forsømt det til tider og haft fokus andetsteds. Som i Champions League finalen mod Chelsea i 2021, hvor han stillede op helt uden sekser, selvom Fernandinho kom ind i anden halvleg. 

Rodri er en bedre distributør i det opbyggende spil end Kalvin phillips. Han er bedre under pres, når bolden spilles op gennem kæderne, men han er ikke lige så aggressiv i presset, som Kalvin Phillips er. Og selvom englænderen er sin spanske holdkammerat underlegen i nogle af de tekniske aspekter i spillet, så har han i Leeds bygget på, og han har fra sin position som defensiv midt været i stand til at styre tempoet på et hold, hvor den disciplin ikke har været helt nem. 

Det var ikke ofte, at Fernandinho og  Rodri spillede sammen på midten af banen. Formentlig fordi de ganske enkelt var for ens. Med Kalvin Phillips har Guardiola fået en mulighed for at vende trekanten om i sin 4-3-3-formation, så han ikke igen skal spille en Champions League finale uden en defensiv styrmand.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart