Kampen om Jude Bellingham

Jude Bellingham fylder meget i den engelske presse. For hvem af Premier League klubberne løber med hans underskrift? Foto: Lailoken123-Dreamstime.com

Onsdag aften var den store historie Erling Haaland, der mødte sin tidligere klub fra Dortmund. Og scorede mod sin tidligere klub. Naturligvis. Det var en god historie. Men som kampen forløb, endte særligt en spiller med at overstråle ham. Jude Bellingham.

Den unge englænder bragte tyskerne foran 1-0 og leverede en ny stor præstation mod Manchester City, som han gjorde det for halvandet år siden, sidst de to mødtes i Champions League.

“Jeg var allerede imponeret, da han var 17, så forestil dig, hvad jeg tænker om ham nu, da han er 19. Han er en exceptionel spiller, og det tror jeg, alle ved. Ikke bare fordi træneren for Manchester City siger det. Alle ved det,” lød det efterfølgende fra Pep Guardiola, da han blev bedt om at forholde sig til Jude Bellingham.

En del af Southagtes planer

Gareth Southgate ved det i hvert fald også. Han havde Bellingham med til EM-slutrunden i 2021, hvor han også fik spilletid, og han var selvfølgelig også på den 28 mand store liste, der blev udtaget til de kommende Nations League kampe. Af de 28 spillere slår 25 af spillerne sine folder i Premier League, og 27 har på et tidspunkt optrådt i den bedste engelske række. Undtagelsen er Jude Bellingham.

Men det kan snart ændre sig. For alt peger på, at englænderen er i gang med sin sidste sæson i det tyske, hvor han trods sine 19 år allerede er en del af anførergruppen og også har optrådt med bindet om armen i denne sæson. Og ligesom Real Madrid står klar med en check på omtrent de 100 millioner euro, så gør alle de store Premier League klubber det ligeledes.

Lederegenskaber, teknik, fight og mål

Manchester United, Manchester City, Liverpool og tildels også Chelsea er alle åbenlyst interesserede i at få fingrene i engelsk fodbolds fremtid.

For det er Jude Bellingham. Han har hele pakken. Lederegenskaber, teknik, fight og mål. Det sidste er der for alvor ved at blive tilføjet til repertoiret, efter han har fået en mere offensiv rolle i Dortmund. Og teknisk set, så er det kun Lionel Messi der i Europas største ligaer har flere vellykkede driblinger end Jude Bellingham.

Han spiller 90 minutter hver gang, leder sit hold og forlanger perfektion.  Sidste sæson gik et klip viralt, da han efter en mislykket aflevering fra holdkammerat Nico Schulz svinede ham til. Det kan godt være, at Schulz havde tyske landskampe på cv’et, men hvis han ikke kunne spille en ordentlig bold, så måtte den noget mere noget rutinerede back have det at vide. Every F****ing time, som Bellingham skreg.

Nogle gange tager det overhånd, som da han efter sidste års opgør mod Bayern München efterfølgende insinuerede, at dommer Felix Zwayer havde fixet kampen (Zawyer har tidligere været dømt for involvering  i en matchfixing skandale). Det kostede en bøde på 40.000 euro, men Bellingham gav ikke udtryk for den store fortrydelse. Han forlanger perfektion, også fra dommernes side. 

Jude Bellingham er en vinder, men i Dortmund kommer han ikke til at vinde noget. Måske endnu en pokaltitel, men det er også der, drømmen stopper for ham. Så til sommer skal han væk, men hvor skal han hen?

Hvem køber Jude Bellingham?

I pressen har der været spekuleret meget i Liverpool, hvor der enkelte steder endda allerede er skrevet om, at en aftale er på plads. Det vil give mening med Bellingham i Liverpool. Klopps mandskab har haft store problemer på den centrale midtbane, hvor både Thiago og Henderson skiftevis døjer med skader, og ingen tror vel på, at lejeaftalen med Arthur er det, der løser nogle problemer for dem. Bellingham kan kontrollere kampe, og han presse højt oppe, så de ville få noget af den forsvundne aggressivitet tilbage på holdet.

Manchester United er måske den af de helt store klubber, der mindst har brug for ham efter indkøb af blandt andre Casemiro og Christian Eriksen denne sommer. Men de tabte slaget om Bellingham til Dortmund, da han stadig rendte rundt i Birmingham, og kan de virkelig tillade sig ikke at gå all in på en engelsk midtbanespiller, der kan blive en stor Premier League profil i de næste ti år?

Chelsea er i øjeblikket en dark horse, men så snart Graham Potter får tid til at sætte sig ned med Todd Boehly og diskutere transfers til den kommende sæson, så må Jude Bellingham alt andet lige også figurere på en liste, ligesom Pep Guardiola som tidligere nævnt aldrig har lagt skjul på sin begejstring for Bellingham. Og måske han skal begynde at kigge sig om efter en permanent afløser til De Bruyne, der ved næste sæsons start vil være fyldt 32 år.

Der bliver hård kamp om Jude Bellingham i det næste års tid. 

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart