Kan Félix sparke liv i Potters deprimerende målregnskab?

Joao Félix er tilbage efter sin karantæne og alle i og omkring Chelsea håber, at portugiseren kan være manden, der sparker nye tal og nyt liv ind i Graham Potters deprimerende målregnskab. Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Der er blevet sagt og skrevet meget om Graham Potters version af Chelsea. Og det er der, fordi der er meget at sige og skrive om Potters version af Chelsea.

Det meste af det er dog negativt. Og fordi det i dag skal det handle om Potter a la Chelseas manglende evne til at score mål, så bliver det nok engang heller ikke ligefrem positivt.

Således har Chelsea pt. blot scoret 22 mål i 21 Premier League-kampe. Men det er altså inklusiv de otte mål, som Chelsea a la Tuchel nåede at score i seks kampe inden Todd Boehly smed tyskeren på porten. Potters måltal er altså i stedet 14 mål i 15 Premier League-kampe. Et snit på 0,93.

Og nej, det er ikke en imponerende målproduktion. Og da slet ikke sammenlignet med samme tid i sidste sæson, hvor Chelsea med Tuchel ved roret havde scoret 45 mål i 21 kampe. Altså, et snit på 2,14. I øvrigt var Chelsea dengang nummer to i tabellen. I dag er Chelsea nummer 10. Surprise, surprise!

På papiret

Men som så mange gange før, så håber alle i og omkring Chelsea, at klubbens kommende kamp bliver et længe ventet vendepunkt, der kan sparke gang i den dynastiske fremtid, som Boehly har ansat Potter skal at stå i spidsen for.

Og for engangs skyld er der måske noget at hænge håbet op på. Potter står i hvert fald i den lyksalige situation, at Joao Félix er tilbage efter karantæne. Og at Chelsea i weekenden derfor kan lancere noget, der kunne minde om de tre musketerer.

Mykhailo Mudryk. Kai Havertz. Og ja, Joao Félix.

Problemet med en eventuel lancering af de tre musketerer er dog, at ingen ved om Mudryk, Kai og Felix rent faktisk kan fungere sammen.

På papiret burde de tre spillere gøre ondt på alt og alle, men det er der såmænd som meget, der på papiret burde gøre, når snakken falder på Chelsea og de spillere, som Potter har at arbejde med.

Se bare på den holdopstilling, som Chelsea (på papiret) kan stille med lørdag middag mod West Ham: Kepa på mål. Chilwell og James på de to backs. Silva og Badiashile i midterforsvaret. Enzo i maskinrummet. Mount og Gallagher på 8erne. Og ja, Mudryk, Kai og Felix i front.

Det er ikke at kimse af. Men det samme kan siges om Potters manglende evne til at producere mål. For slet ikke at tale om de chancer, der er nødvendige for at mål kan blive scoret.

I praksis

Og lad os lige dvæle ved det. For lige så gode Chelsea er til at være i boldbesiddelse, lige så dårlige synes Chelsea at være, når kommer til at producere chancer og, ja, score på dem.

I skrivende stund er Chelsea det hold i Premier League, der har indtil videre har haft bolden i tredjelængst tid. Eller sagt på en anden måde; Chelsea opererer med en possession på 58,6 procent. Kun overgået af Manchester City og Liverpool.

Til gengæld har Chelsea i snit blot 11,6 skud på mål per kamp. Og det rækker til en 12. plads i Premier League. Lige for næsen af Wolverhampton og Southampton. Men også dårligere end naboerne fra Fulham. Og et hold som nedrykningstruet Leeds.

Og ja, også dårligere end West Ham, som Chelsea møder lørdag på London Stadium.

Dårlige end Bournemouth

I alt har Chelsea indtil videre i denne sæson produceret 244 skud på mål. 22 af disse er som nævnt blevet omsat til en scoring. Det vil sige, at Chelsea har scoret på ni procent af deres chancer so far.

Til sammenligning har Manchester City, som ikke bare er det hold i Premier League, der har produceret flest chancer, men også scoret flest mål af alle, scoret på 15,14 procent af deres 350 chancer. Altså, 53 mål i 21 kampe.

Dem skal Chelsea dog ikke sammenligne sig med. Og slet heller ikke Arsenals 13,93 procent. Men hvad så med de tre hold, der i skrivende stund befinder sig under Premier Leagues nedrykningsstreg? Her må Chelseas målfarlighed da været til at tage at føle på?

Jovist! Chelsea er bedre til at omsætte deres chancer til en scoring end hold som Southampton (7,11 procent) og Everton (8,1 procent). Men overfor Bournemouth må Chelsea a la Potter dog give fortabt.

Bournemouth, der har scoret 18 gange på 179 forsøg i denne sæson, opererer således med en konverteringsgrad på 10 procent.

Nå, men hvorom alting er, så fløjtes kampen mellem West Ham og Chelsea i gang klokken 13.30.

The Manager
Logo
Shopping cart