Kan Richarlisons blomstring i Tites have fortsætte når Conte starter sin Bobcat S100?

Hvis Tite er havearkitekten, der ønsker at skabe en have fuld af flyvende, gule blomster, så er Conte anlægsgartneren, der elsker sin Bobcat S100 højere end alt andet. Og kan Richarlison VM-form flyve videre der? Foto: Visionhaus/Getty Images

I går aftes fik jeg en besked fra en god ven, den indiske sportsjournalist, Ashwin Achal, der i årevis har arbejdet for avisen The Hindu, og som jeg lærte at kende på en pub i Newcastle for fire år siden.

Det havde (dengang) været en lang arbejdsdag, hvor højdepunktet var oplevelsen af stemningen på St. James’ Park, og nu sad vi med hver vores liter porter, og snakkede fodbold.

Vi var dog ikke alene omkring bordet nær en jukeboks, hvorfra Liam Gallaghers stemme skreg Wonderwall højere end alle de gæster, der snøvlende sang med oppe i baren.

Vi var derimod en lille flok fra hele verden, og mellem Freelance Mike fra Florida, og Doctor Yusuf fra De Forenede Arabiske Emirater, sad en af Brasiliens til dato mest respekterede fodboldjournalister, nemlig Bruno Guerra de Freitas.

“Kan du huske Bruno?” spurgte Ashwin i går aftes.

“Om jeg kan!”, svarede jeg.

Jardel og Neymar

For udover at være en hamrende dygtig journalist, så var (og er) Bruno også en rigtig godt menneske. 

Men jeg husker også Bruno for hans begejstring over eksistensen af Richarlison de Andrade, altså Richarlison, der få måneder forinden var skiftet til Everton i Premier League.

Bruno, der i øvrigt var pinlig ædru og derfor ved sine fulde fem, sammenlignede nemlig Richarlison med ingen ringere end spillere som Mario Jardel og Neymar.

Dog ikke en til en. For selvom Richarlison evner at foretage de samme løbebaner fra kant og ind i feltet a la Neymar, så “er Richarlison ikke i nærheden af Neymar, når det kommer til teknisk flair.”

“Til gengæld er Richarlisons niveau helt på højde med Jardels, når det kommer til at producere afslutninger inde i boksen.”

Flying goal

Bruno var da også allerede dengang overbevist om, at det blot var et spørgsmål om tid før end Richarlison, som han iøvrigt omtalte som “the next big thing” og som hele “Fodbold-Brasilien har kæmpe forventninger til” ville få “debut i gult” under vingerne på Brasiliens landstræner Tite.

Og det gjorde Richarlison kort efter. Og i disse dage, fire år senere, er den i dag 25-årige mand fra Nova Venécia, Espirito Santo, i VM-hopla…med Tite ude på sidelinjen.

Det første jeg gjorde i går aftes – efter at have sagt godnat til Ashwin – var da også, at springe på YouTube, finde en video af Richarlisons enestående flying goal, som hovedpersonen selv kalder for smukt og et af karrierens bedste) fra Brasiliens gruppekamp mod Serbien, og sende den til Bruno med teksten: You were right about Richarlison.”

Bobcat S100

Men lad os lige spole tilbage til Fodbold-Brasiliens kæmpe forventninger til Richarlison. 

For de er ikke blevet mindre med årene, eller for den sags skyld i løbet af de seneste uger, og millioner vis af forventningsfulde øjne vil da også være rettet mod Richarlison i morgen eftermiddag, hvor Brasilien spiller VM-kvartfinale mod Kroation.

Forvetninger til Richarlison bliver dog også til at tage og føle på, når han om et par uger vender hjem til Tottenham i Premier League, hvor Thomas Franks Brentford står klar til kamp on Boxing Day.

Problemet med forventningerne om, at Richarlison kan overføre sin øjeblikkelige landsholdsform til kampens hede i Premier League, hvor Tottenham blot er tre point fra Manchester Citys andenplads, er, at Antonie Conte ikke er Tite.

Eller sagt på anden måde; Brasiliens måde at spille fodbold på er mildest talt gevaldig meget anderledes end den måde, som Conte ønsker at spillet skal spilles, hvilket i sagens natur er ensbetydende med andre arbejdsforhold for Richarlison.

Ja, man fristes næsten til at sige, at hvis Tite er havearkitekten, der ønsker at skabe en have fuld af flyvende, gule blomster, så er Conte anlægsgartneren, der elsker sin Bobcat S100 højere end alt andet.

Men vi får se, og må håbe på det bedste…for Richarlison, Tottenham…og Conte. Og hvad angår Brasilien, så har Bruno netop svaret på flying goal-mailen, og han er fortsat meget imponeret af Richarlison, og er quite optimistic med hensyn til at Richarlison kommer til at score mål i de næste kampe.

Og ja, han skrev kampe, ikke næste kamp. Optimismen er stor i Brasilien.

The Manager
Logo
Shopping cart