Kepas genopstandelse

Chelsea

Chelsea, Logo
Foto: Nino Pavisic Dreamstime.com.jpg

Det er meget få, der er vendt tilbage fra de døde. Jesus, hvis man er religiøs. Og det er nok også det. Men i Premier League har vi de seneste par uger set noget, der minder om en genopstandelse. Ikke i en bibelsk forstand, men i forhold til at være kørt så langt ud på et sidespor, at karrieren i engelsk fodbold virkede død

Kepa Arrizabalaga, eller bare Kepa. 

Du ved, ham der ikke ville lade sig udskifte i Carabao Cup finalen mod Mancyester City i 2019, da daværende træner Sarri foretrak den mere straffesparks stærke Willy Caballero til at redde boldene fra pletten i den forestående straffesparkskonkurrence. Det udviklede sig grimt. Kepa blev på banen, mens Sarri rev sig i håret og næsten udvandrede. Hele verden lige dele lo og var forarget over en spiller, i den grad satte sig selv over holdet. Kepa fastholdt, han havde misforstået Sarris dessiner, men det blev hans eftermæle. Hans endeligt i Chelsea. Virkede det til.

Afløst af Mendy

For da Chelsea i 2020 hentede Edouard Mendy på opfordring fra legenden Petr Cech, så var senegaleseren med det samme det klare førstevalg. Han kom godt fra land og under Tuchel, der fulgte et par måneder senere gik han og Chelsea hele vejen i Champions League med det ene clean sheet efter det andet. Chelsea havde endelig fundet arvtageren for Cech.

Men i denne sæson gik det galt. For Tuchel, for Chelsea for Mendy. Chelsea indkasserede i ét væk, og Tuchel bænkede Mendy efter kampen mod West Ham. Og da Graham Potter senere trådte til som træner på Broen, fortsatte han med at holde sin senegalesiske målmand ude. I starten grundet en skade, men senere fordi Kepa gjorde det godt. Fantastisk ligefrem.

Verdens dyreste målmand

Prisskiltet og prædikatet som verdens dyreste målmand har næppe gjort meget godt for Kepas karriere. Spanieren har til tider virket en smule tynget af forventningerne i London. Det virkede altid vildt, og nogen ville sige selviscenesættende, når han stod mellem stængerne, og verdens dyreste målmand var i hvert fald ikke verdens bedste,

Det er han fortsat ikke, men for første gang i Chelsea-karrieren på nær sporadiske højdepunkter som finalen i Super Cuppen mod Villarreal sidste år, så har Kepa fundet sit niveau. Siden Potters ankomst har han været blandt Chelseas bedste, og senest leverede han en ny stor indsats, da Chelsea lidt heldigt holdt Brentford fra at score onsdag aften. Det femte clean sheet i træk!

Er Kepa fremtiden?

Kepa er tilbage, men er han ny permanent førstemålmand i Chelsea? Kontrakten løber fortsat et par år endnu, og selv hvis Chelsea skulle ønske at sælge ham til sommer, vil det være til en spotpris i forhold til de 80 millioner euro, han kostede i 2018. Men hvorfor skulle de også ville sælge?

Det taler til Kepas fortjeneste, at han i stort set hele perioden har forholdt sig professionel. Ikke råbt op om, at han burde spille i stedet for Mendy, eller at han skulle væk for enhver pris. I stedet lyder meldingerne fra klubben, at han har trænet godt. Arbejdet med de ting, blandt andet spark fra distancen, som tidligere voldte ham problemer, ligesom man måske også kan ane, at han er blevet en smule bedre i feltet, selvom det aldrig bliver hans styrke.

Kepa har ikke hele pakken, men det kræver alligevel lidt at være den første mand til at genopstå fra de døde i knap 2000 år.

The Manager
Logo
Shopping cart