Klap de heste som Liverpool slap løs på Anfield

Liverpool, Salah
Mohamed Salah var blandt Liverpools bedste, da Klopp og co. i går slog Everton og sendte et signal om at Liverpool stadig kan være Liverpool, som vi kender dem. Foto: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images

Så skete det. Liverpool vandt en fodboldkamp. Den første i 2023. Endda over naboerne fra Everton. Hjemme på Anfield.

Men ikke nok med det. Liverpool spillede faktisk godt langt størstedelen af tiden, og lignede endda på mange måder det hold, som Liverpool var engang, og som Liverpool gerne vil være igen.

Eller som Jürgen Klopp sagde efter kampen: “Det føltes som os, og det lignede os. Det var et statement.

Og det har Klopp på mange måder ret i, at kampen var.

Priviligeret pragteksemplar

Det er i hvert fald langt tid siden, at man som neutral iagttager har set, hvad man så i går. Kollektivets energi, den stramme struktur og den hurtigløbende opfindsomhed. Det hele var tilbage.

Det samme var de store individer og Mohamed Salah i særdeleshed. Ja, selv Joe Gomez var god. Og selvfølgelig var han det. For Klopps Liverpool lignede atter en enhed, hvor ingen bliver left behind.

Og publikum? Ja, de elskede hvert et sekund og fik Anfield til at gynge.

Når det er sagt, så skal det også siges, at Everton spillede en virkelig dårlig derby-kamp på Anfield. Både med og uden bold.

Evertons pasningsspil manglede ide, mod og kvalitet. Især i den opbyggende fase. Og i defensiven lignede Sean Dyches mandskab i mange og lange perioder en flok forvirrede arbejdsheste, der havde tabt køreplanen.

Især når Liverpool var fast and furious i kontrafasen, hvilket målet til 1-0 var et priviligeret pragteksempel på. Også selv hvis man piller en rum-retningsforstyrret Jordan Pickford ud af ligningen.

Kollektivt hukommelsestab?

Med sejren er Liverpool, som Dyche efter gårsdagens kamp kaldte for “still a good side.“, nu nummer ni i Premier League. 19 point efter Arsenals førsteplads. Men ‘blot’ ni point fra at have en fod i Europa.

Og med 17 kampe igen, og dermed 51 point tilbage at spille om, så er det ikke umuligt, at Liverpool kan slutte sæsonen af i top fire.

I hvert fald ikke hvis man lader blikket fare rundt i det engelske medielandskab såvel som på de sociale medieplatforme.

For her er det som om, at gårsdagens statement har igangsat et kollektivt hukommelsestab. Lidt a la det vi var vidne til tilbage i oktober sidste år, hvor man på bagkant af Liverpools sejr over Manchester City også talte om et livgivende statement på baggrund af en død periode.

Bevares! Man skal altid søge det positive frem for alt det negative. Og Liverpool var som sagt gode i går aftes.

Men en derby-sejr over Everton vasker altså ikke tavlen ren. Problemerne er der stadig. Og der er mange af dem. Og Liverpool skal så sandelig være som minimum great again i tiden, der kommer, hvis ikke det, der skete i midten af oktober 2022 skal gentage sige sig i midten af februar 2023.

Mere til

Ikke bare i Premier League, hvor de kommende 14 dage byder på både Newcastle, Crystal Palace, Wolverhampton og Manchester United. Men også i Champions League, hvor Liverpool om mindre end en uge møder Real Madrid.

Og ja, det kan sagtens være, at Klopp og co. med gårsdagens sejr over Everton er tilbage på et spor, der kan bringe Liverpool fremad og opad igen.

Men Liverpool skal altså i tiden der kommer være langt, langt bedre end Liverpool har været i tiden, der er gået. Inklusiv i går aftes. Ingen hold ville jo være i krise, hvis man mødte Everton hver weekend.

The Manager
Logo
Shopping cart