Klopp: Jeg bliver!!!

Jürgen Klopp
AMSTERDAM, NETHERLANDS – OCTOBER 26: Jürgen Klopp of Liverpool FC gestures during the UEFA Champions League group A match between AFC Ajax and Liverpool FC at Johan Cruyff Arena on October 26, 2022 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Arh ja. Sådan en lille tabloid overskriftbasker. Så er vi i gang ikke sandt. Måske tilmed hængt op på fyringsrygter efter en mager start på ligaen for Liverpool? Nah. Det handler om Liverpools fremtid. Og dermed Klopps.

Sagen er den, at Liverpools nuværende ejere FSG overvejer at sælge det hele eller dele af Liverpool.

Muligheden for at bringe investorer ind afsøges, som det hedder.

Hylde

Skal Liverpool op på next level – altså den hylde hvor Manchester City er – så kræver det danske enkelt flere penge og større budgetter.

Med FSG, der købte sig ind i 2010, brød Liverpool med Klopp på sidelinjen med mesterskabstørken og tog som bekendt den første titel i 30 år.

Her i 2022 er tiden åbenbart moden til at gå nye veje. Bare ikke med manageren. Klopp bliver siger han efter Liga Cup-sejren over Derby:

”Jeg kan godt lide at arbejde sammen med de nuværende ejere, men uanset hvad der sker, så bliver jeg naturligvis. Jeg ved, de undersøger muligheden for et salg, og det giver mening i min optik.”

Investor

Senest i disciplinen salg af storklub har vi set Chelsea solgt. Men ejerskiftet fra Abramovich til Boehly der kort efter kostede Klopps landsmand Thomas Tuchel jobbet i Chelsea skete under anderledes omstændigheder. Abramovich ville ikke, men var nødt til at sælge på grund af Ruslands overfaldskrig i Ukraine. FSG er ikke under pres – de kan tage den nødvendige tid til at finde den rette investormodel.

Liverpool skal ikke kun forsøge at vinde terræn på Manchester City og Chelsea for den sags skyld, men også se sig over skulderen, hvor Newcastle udvider budgettet massivt.

Spørgsmålet er så, hvem melder sig? Qatar, UAE og Saudi-Arabien er ude af billedet. Ratcliffe har sagt nej tak – så hvem finder de fire milliarder pund frem? Formentlig en amerikaner.

The Manager
Logo
Shopping cart