Klopp kan godt finde guldsmilet frem igen, hvis altså Liverpool finder en 6er

Klopp, Liverpool
LIVERPOOL, ENGLAND – FEBRUARY 13: Juergen Klopp, Manager of Liverpool reacts prior to the Premier League match between Liverpool FC and Everton FC at Anfield on February 13, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Lige om lidt starter Premier League op igen. Og som altid er forventningerne til en ny sæson tårnhøje. Faktisk går man i skrivende stund rundt med en fornemmelse af, at den sæson, der skydes i gang fredag aften, bliver en af dem, der godt kan gå over i historien, som en af de bedste i mange år.

På papiret er konkurrencen i hvert fald stor. Og det er uanset om der er tale om kampen om det engelske mesterskab, billetter til Europa eller om at undgå nedrykning. Især i toppen af Premier League-tabellen ser der på forhånd ud til at blive rift om pladserne.

I årevis har Premier League været et two-horse race. Primært mellem Manchester City og Liverpool. Der var dem og så alle de andre. Men sidste sæson viste, at Mikel Artetas version af Arsenal er klar til at tage mesterskabskampen op. Og det er Arsenal igen i denne sæson. Det beviste The Gunners så sent som i søndags. Her nappede Arsenal (i de døende sekunder) Community Shield-trofæet for næsen af Pep og co. Blandt andet fordi Declan Rice lykkedes med at spille rollen som Rodris plageånd.

Liverpools energi

I denne sæson ser kampen om det engelske mesterskab dog ikke ud til kun at stå mellem to hold, men derimod som minimum tre. Manchester City, Arsenal og føromtalte Liverpool. For på bagkant af en rutsjetur af en sæson 2022/23, hvor formkurven gik op og ned, som bakkerne omkring Kassel by, ser Liverpool nu ud til at være tilbage på et stabilt niveau.

Sommeren har i hvert fald været god for Jürgen Klopp og hans mandskab. Og især Darwin Núñez ser ud til at være i topform. Det samme kan siges om Cody Gakpo. Og Mohamad Salah. I det hele taget emmer Liverpools angreb af en energi og stålsathed, der minder om det, der var engang.

Det gør holdets defensiv til gengæld ikke. Eller nærmere bestemt; den defensive del af Liverpools midtbane. For selvom Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai allerede virker velintegrerede, så mangler de offensive nyindkøb en solid 6er, at læne sig op ad.

Både James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson og Fabinho har jo forladt klubben. Enten på fri transfer eller til fordel for et fodboldliv i Saudi-Arabien. Indtil videre har det primært været Curtis Jones, der har fået tjansen i bunden af Liverpools centrale maskinrum. Men Jones ligner en mand, der skal erstattes. I hvert fald, hvis Liverpool for alvor skal blande sig i toppen af tabellen i denne sæson.

Mastodonter i nakken

Og i den forbindelse er det ikke uvæsentligt, at nævne hold som Newcastle, Manchester United og Chelsea. Men også Aston Villa, Tottenham og Brighton. For selvom ingen af de tre sidstnævnte er i spil til det engelske mesterskab, så kommer de til at give guldfavoritterne kamp til stregen i løbet af sæsonen.

Det samme gør Newcastle, Manchester United og Chelsea. Og på hver deres måde. For selvom Newcastle i modsætning til sidste sæson nu også skal koncentrere sig om Europa i den kommende, så kommer Eddie Howes tropper stadig til at blive en mundfuld for alt og alle i Premier League. Især hvis Sandro Tonali og Bruno Guimarâes får det til at fungere på midtbanen.

Det samme ser ud til at blive et tema i både Manchester United og Chelsea. Især Chelsea ligner et mandskab, der bakser med midtbanen, hvor Enzo Fernandez’ legekammerater endnu ikke er på plads. Og det skal Mauricio Pochettino have fikset. Ellers dør drømmen om Europa allerede inden jul.

Chelseas samlede sejr i Premier League Summer Series skyldtes da også primært holdets angreb, hvor især nyindkøbte Nicolas Jackson (hånd-i-hånd med blandt andet Mykhaylo Mudryk) viste sig flot frem i form af mål og assists. Det samme gjorde Aston Villas nye og rekorddyre mand, Moussa Diaby. På egen hånd i form af mål i de to Summer Series-kampe, han spillede over there. Men også i kraft af samarbejdet med Ollie Watkins.

Trent eller Lavia

Men tilbage til Liverpool. For findes løsningen på Liverpools umiddelbare 6er-problem ikke allerede i den trup, som Klopp råder over? Trent Alexander-Arnold kunne i hvert fald være et spændende bud på en ny 6er i Liverpool. Trents offensive blik og formidable pasningsspil vil i hvert fald gøre en hulens masse godt for Liverpool, der elsker at flytte og sætte sit spil ved hjælp af lange bolde ud på kanterne, ned i bagrummene og ind i modstanderens straffesparksfelt.

En forflytning af Alexander-Arnold efterlader naturligvis et tomrum på højre back. Men det kunne føromtalte Jones så passende forsøge at fylde ud. Liverpools ageren på det fortsat åbne transfermarkedet tyder dog på, at man hellere vil hente en ny defensiv midtbanespiller ind udefra. Eksempelvis Southamptons unge belgier, Roméo Lavia, som Liverpool allerede har givet to konkrete bud på. Begge er dog blevet afvist. Men ifølge Liverpool.com, så skulle Klopp og Liverpool være på trapperne med bud nummer tre.

Hvorvidt Southampton i så fald accepterer dette eller ej, vil tiden vise. Sikkert er det, at tiden er knap, hvis Liverpool vil hente nye navne ind inden Premier League skydes i gang. Og det gør Premier League for Liverpools vedkommende søndag aften, hvor Klopp og co. skal møde Chelsea på Stamford Bridge.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart