Klopp og Liverpool skal spille sig i form

Liverpool

Foto: Jakob Genz

Før den landsholdspause, der er forbi lige om lidt, sagde Jürgen Klopp, at Liverpool på bagkant af en ikke-godkendt sæsonstart var nødt til at genopfinde sig selv.

Et arbejde, der allerede er i fuld gang, og som uden tvivl bliver intensiveret lige så snart samtlige af Klopps stjerner vender hjem fra international duty henover de kommende ugedage.

Og nej, bare rolig, dette er ikke endnu en kritisk artikel om den kære Klopp, der den seneste måned, ja måske endda lige siden sæsonpremieren tilbage i starten af august, har fået en hård medfart her på The Manager.

Vi er derimod ude i noget, der bedst kan betegens som en simpel konstatering. 

Klopps genopretning af Liverpool (og måske også af sig selv) kommer nemlig ikke til at få foregå særlig meget på klubbens træningsanlæg nær Kirkby, men derimod rundt om i England og ude i Europa.

Kompakt efterår

For kaster man et blik på Liverpools efterårsprogram, så skal Klopp og co. stort set ikke andet end at spille kampe, og hvis holdet ikke lige er i gang på banen, så kommer der til at gå en hel del tid med rejseaktiviteter.

Liverpool er med andre ord simpelthen tvunget til at skulle spille sig tilbage i form og dermed komme tilbage på ret kurs i Premier League, hvor Klopp og co. pt. indtager ottendepladsen med blot 9 point efter seks kampe. 

Men lad os kigge på programmet, der viser, at Liverpools kompakte efterår skydes i gang på lørdag, hvor Brighton med Roberto De Zerbis ved roret gæster Anfield.

Og herfra går det stærkt, ja, faktisk så stærkt, at Liverpool frem mod den 12. november, hvor klubfodbolden sættes på stand by til fordel fra VM i Qatar, skal i aktion hele 12 gange i tre forskellige turneringer på 40 dage.

Det svarer til at Klopp og co. kommer til at skulle spille kamp nogenlunde hver tredje dag.

Og ja, det minimerer i sagens natur muligheden for at komme på træningsplanen.

Ikke mindst set i lyset af, at Liverpool jo ikke skal spille samtlige kampe hjemme på Anfield, men derimod kan se frem til rejseaktiviteter i retning af London, Nottingham, Glasgow og Amsterdam.

Og nå ja, læg dertil, at Liverpool rent faktisk også har to endnu ikke fastlagte kampe hængende over hovedet, som konsekvens af de aflysninger, der fandt sted i forbindelse med Dronning Elisabeths død og efterfølgende begravelse.

Hårdt for alle

Liverpool er dog ikke ene om at gå et kompakt efterår i møde. 

For det samme kan Chelsea, Manchester City, Tottenham, Arsenal, Manchester United og West Ham se frem til, da de alle, ligesom Liverpool, har et efterår med europæiske forpligtigelser, hvad end det er i Champions League, Europa League eller Conference League, sideløbende med alle hjemmeopgaverne i Premier League og Carabao-cuppen.

Men selvom Liverpool rent faktisk kan se frem til at skulle møde både Manchester City, Tottenham, Arsenal og West Ham – ja, måske også Chelsea, der er en af de føromtalte ikke-programsatte kampe, som Liverpool har hængende over hovedet – inden, der står VM på alverdens plakater, så kan Klopp ikke bruge andres efterårsplaner til noget som helst.

Klopp skal derimod holde fokus udelukkende på Liverpool…og på sig selv.

The Manager
Logo
Shopping cart