Klubsalg eller ej: Jude Bellingham skal til Liverpool

Foto: Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images

Et af de mest ikoniske albumcovers nogensinde er det, der blev brugt til indpakningen af Nirvanas legendariske udgivelse fra 1991, nemlig Nevermind, og som forestiller en baby, der – omgivet af blåt pool-vand – har øjnene rettet mod en one dollar-seddel, som hænger i en krog forenden af en fiskeline. 

Hvorvidt billedet har været en inspirationskilde til det foto, som Eddie Keogh fra Getty Images fornyligt tog af Jude Bellingham, og som avisen The Times i dag har bragt i forbindelse med en artikel om den engelske landsholdsspiller med kontrakt i Dortmund, er dog uvist.

Men det kunne godt se sådan ud. Og ja, det kunne også meget vel se ud som om, at Bellingham, der lige nu imponerer ved VM, og som længe har fået alverdens storklubber til at spærre øjnene op på grund af alt det, som den 19-årige Birmingham-knægt har leveret i Bundesligaen de sidste par sæsoner, snart skifter klub, endda måske allerede om en måneds tid.

Økonomisk særbehandling?

Blandt de mastodonter, der forlængst har meldt sig på banen, er som bekendt Liverpool. Men hvis Jürgen Klopp, der før livet i Liverpool jo i syv år slog sine folder med stor succes i netop Dortmund, af den grund går rundt og håber på en eller anden form for rabat, så kan Klopp godt tro om igen.

Det slår Carsten Cramer, Dortmunds managing director, således fast i dagens udgave af The Times, hvor han blandt andet er citeret for at sige, at Liverpool – trods det, at Dortmund har stor sympati for klubben, ligesom relationen til Klopp og andre i Liverpool stadig er god – ikke skal forvente gifts med hensyn til et køb af Bellingham.

Og nej, selvfølgelig får Liverpool ikke økonomisk særbehandling, hvilket Klopp da i sin vildeste fantasi forhåbentlig heller ikke går rundt og forestiller sig at få. Men når det er sagt, så er den nære Klopp-relation mellem Liverpool og Dortmund da bestemt ikke ligefrem en hæmsko i de kommende forhandlinger.

Og da slet ikke med tanke på, at Cramer, trods sin hard to get-attitude, da også lige fik sagt mellem linjerne, at han da gerne så, at Bellingham, netop på grund af føromtalte sympati og nære relationer, havnede i Liverpool frem for andre steder i Premier League.

Perfektionist!

Hvor om alting er, så er Bellingham lige præcis, hvad Klopps Liverpool har brug for. Ikke bare her-og-nu på den korte bane, hvor energien (og kvaliteten) på især Liverpools centrale midtbane halter gevaldigt, hvilket Jordan Henderson efterhånden er et priviligeret eksempel på, men også på længere sigt med tanke på en kommende blodtransfusion af selvsamme.

For uanset hvad, eller rettere hvornår, så vil Bellingham pynte på Liverpools – og for den sags skyld alle andre klubbers – hold, og det vil han fordi, han har ‘hele pakken’, heriblandt en helt ufatteligt indstilling til de at spille fodbold.

I den forbindelse har min kollega, Nicolai Lisberg, i et længere portræt af Bellingham tidligere kaldt selv samme for en perfektionist, der forlanger det ypperste af ham selv og hans holdkammerater, og lige præcis den energi er alle pengene værd.

Øget salgsværdi

Især fordi Liverpool pt. står med et til salg-skilt om halsen. Et køb af Bellingham vil nemlig, hvor mange penge han så end ender med at koste (ifølge Liverpool Echo er det i omegnen af 100 millioner engelske pund) højne salgsværdien af Liverpool betragteligt, nøjagtig som hvis der var tale om et salg af et optimeret hus på boligmarkedet.

En optimering, eller nyrenovering, om man vil, som Fenway Sports Group ej blot kan bruge i salgsmaterialet under afsnittet ‘på langt sigt’, men som også potentielt set kan skabe en merværdi på den korte bane.

Klopps Liverpool står nemlig pt. med et problem, der er med til at pille ved klubbens samlede salgsværdi i negativ forstand, og det er, at Liverpool i skrivende stund ikke ligner en klub, der skal spille Champions League i næste sæson.

Bevares! Der er for Liverpools vedkommende blot spillet 14 kampe af indeværende sæson, og med tanke på, at Klopp og co. dermed forsat mangler at spille 24, så kan Liverpool i teorien stadig nå at udviske afstanden på syv point op til Tottenhams fjerdeplads inden sæsonen slutter.

Omvendt, så har de 14 ligakampe, som Liverpool blot har fået 22 point ud af, som sagt også vist, at Liverpool, især på midten af banen, har brug for akut assistance, hvilket Bellingham ligner en udsøgt garant for.

Andre bejlere

Når det er sagt, så må man heller ikke glemme at sige, at Liverpool langt fra er ene om at have brug for en spiller som Bellingham, og at klubben derfor heller ikke kommer til at være de eneste, der ønsker at lægge arm med føromtalte Carsten Cramer.

Således har især Chelsea, der også bejler gevaldigt til Bellinghams makker på den engelske VM-midtbane, nemlig Declan Rice, forlængst meldt sig på banen i kampen om Birmingham-knægtens arbejdskraft.

The Manager
Logo
Shopping cart