Kommentar: Er Liverpool back on track eller stadig Goliath på glatis?

Liverpool

Foto: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images

At Liverpool er et bedre fodboldhold end Glasgow Rangers kommer ikke som et lyn fra en skyfri himmel.

Alligevel har gårsdagens Champions League-sejr på Ibrox fået store dele af det engelske medielandskab til at lyse op og næsten glemme alt om krise og alarmklokker.

Ja, solbriller er ligefrem en god ide, hvis man kaster et blik ud over diverse avisforsider- og spalter, hvor alt lige fra Mohamed Salahs rekordhurtige hattrick til det opsigsvækkende slutresultatet, som egypterens flotte indhop bidrog til, står skrevet som var alt ved det gamle, nemlig sunshine reggae i eventyrlandet Klopp.

Eller rettere, som om Liverpools sejr over Skotlands næstbedste fodboldhold var (og er) et kvantespring på Liverpools road to recovery.

Tis i buks

Og ja, kampen var da så sandelig også et sjældent set – og derfor ganske glædeligt – potpourri af lyspunkter, der både hvad angår form, indhold og antal, her dagen derpå, er med til at mindske det mørke, som Liverpool ellers har spillet i under vingerne på Jürgen Klopp det meste af sæsonen.

Men hvis man på bagkant og baggrund af gårsdagens goalshow i dag sidder med en dejlig lun fornemmelse i kroppen, så er det mest af alt nok fordi man har tisset i bukserne.

Bevares, man skal jo starte et sted, og ja, det kan da sagtens være, at kampen i går kan gå hen og vise sig at blive et vendepunkt, men der skal altså fortsat virkelig pumpes mange saltvandsindsprøjtninger ind Liverpool før end klubben er back on track.

Goliath på glatis

For lige så forrygende positivt det var, at se måltavlen på Ibrox bimle og bamle i anden halvleg af gårsdagens kamp, lige så hamrende bekymrende var synet af Liverpools første halvleg, hvor Rangers ikke bare spillet godt, men også langt, langt bedre end Liverpool, der som så mange gange før lignede Goliath på glatis.

Og ja, til trods for at Klopps 4-2-4 formation endte med at tage livet af Rangers i anden halvleg, hvor Liverpool nærmest fra start til slut dikterede sagerne, så kan man heller ikke lade være med at tænke, at Liverpools tydelige dominans også skyldtes, at Rangers slet og ret bare løb tør for kræfter.

Liverpool havde nu nok vundet alligevel, eller som minimum fået et point med sig hjem, men goal galore og avisforsider, der kræver solbriller, var det nok ikke blevet til, hvis Rangers kunne have løbet løbet på literen.

Peppy Pep

Sikkert er dog, at Pep Guardiola så gårsdagens kamp, sikkert siddende et sted i den grå sofagruppe, der står placeret med udsigt til hjertet af Manchester i spanierens luksuslejlighed på Deansgate, og sikkert er det nok også, at synet af Liverpools kamp på Ibrox har fået ham i godt i humør.

For selvom Pep med garanti har noteret sig, at Darwin bliver bedre og bedre, at Roberto Firmino er bedst af alle, og at Salah i går var bedre end han hidtil har været, så har synet af Liverpools midtbane, der nok engang, og ja, især i første halvleg, var det bløde punkt i Klopps 4-2-4, uden tvivl gjort Pep ganske peppy.

Og grunden til dette kommer vi helt sikkert til at se en masse til på søndag, hvor Klopps Liverpool tager imod netop Peps Manchester City hjemme på Anfield, og hvor lige præcis midtbanen bliver et omdrejningspunkt, der let (og nok engang) kan ende med at sætte Liverpools ‘vendepunkt’ på stand by.

The Manager
Logo
Shopping cart