Kommentar: Glem fremtiden og nyd i stedet bare øjebliksbilledet af Haaland

Manchester City

Foto: Nata_rass-Dreamstime.com_-1

Fodbold handler om mange ting, men mest af alt om at vinde, og selvom alle ved, at alt lige fra 3 point til titler og trofæer kræver et forsvar, der siger spar 2, så er alle da også enige om, at en sejr kræver mål.

Og ja, dem har Erling Braut Haaland indtil videre scoret virkelig mange af i denne sæson, og derfor ligger Manchester City også hvor de gør, nemlig lige i hælene på Arsenal i toppen af Premier League.

Her ville Manchester City nok have befundet sig, uanset om Haaland havde været en del af Pep Guardiolas trup eller ej. 

For hvis ikke det havde været en nordmand med noget nær overnaturlig tur i den, så havde det været bare været en anden, eller nogle andre, der havde fået netmaskerne til at blafre til Citys fordel.

Vilde tal

Således har Manchester City i den tid, hvor klubben har haft Pep Guardiola ved roret, i snit scoret 94 mål per Premier League-sæson, hvilket vil sige, at Manchester City siden Peps ankomst (tilbage i sommeren 2016) i snit har scoret 2,47 mål per kamp.

Det snit er Peps City dog godt i gang med at sprænge i stumper og stykker, og ja, det er The Citizens primært i kraft af Haaland, som med 15 ligamål ikke bare har scoret 45 procent af Citys samlede målproduktion i Premier League, men som også medvirker til, at City pt. opererer med et snit på 3,66 mål per kamp.

Og fortsætter City med at buldre videre med det målsnit, så ender Pep og co. såmænd med at score 139 mål inden sæsonen slutter, hvilket i så fald ikke bare vil være en rekord i sig selv, men også 33 flere end hvad City-a-la-Pep-rekorden lød på i sæsonen 2017/2018, hvor City vandt Premier League foran naboerne fra Manchester United med 19 point.

Og nå ja, hvis Haaland forsætter med i snit at score 1,66 mål per kamp, så ender nordmanden med at score, hvis altså han spiller samtlige kampe, 63 mål i denne sæson. 

Altså, alene i Premier League.

Ja, selvfølgelig!

Ovenstående tal er voldsomme, ja, for nogen er de måske ligefrem skræmmende, men de fleste af dem er sandt for dyden også præget af statistisk hvis-og-hvis, og bliver derfor også kun en realitet, hvis fremtiden flasker sig på præcis samme vanvittige måde, som den nære fortid hidtil har gjort.

Og det er værd at huske på i en tid, som den vi lever i pt., hvor mennesket Erling, eller rettere, maskinen Haaland, er på alles læber, og som hver dag er ved at få både SoMe-platforme og alverdens avisspalter til at eksplodere.

For ja, Haaland er en dygtig fodboldspiller, og ja selvfølgelig må vi da hellere end gerne falde i svime over det han præsterer. Og ja da, fremtiden kan ende med at blive vildere end vild. Og den kan den ikke mindst med tanke på hvad Pep (og en holdkammerat a la Kevin De Bruyne) allerede på rekordtid har formået at gøre ved Haaland, der i dag er endnu bedre end han allerede var, da han kom.

Alligevel – eller rettere, netop derfor – er det måske ikke så tosset at lå bremsen i, se bort fra tallene og i stedet rette blikket mod banen.

Nyd øjeblikket

For det, som vi alle pt. er vidne til, er en sjældenhed, ja måske noget hidtil uset, som vi skal passe med at prøve at forstå (såvel som hylde) ved hjælp af tal, der måske/måske ikke bliver større med tiden. 

Måske skulle vi bare læne os tilbage og nyde øjebliksbilledet af det, der foregår.

Dermed ikke sagt, at Haaland og alle de tal, der bimler og bamler omkring ham ikke kan ende med at slå samtlige rekorder, som eksempelvis Lionel Messi og Cristiano Ronaldo allerede har sat, og fortsat løber rundt og sætter.

Jeg siger bare, at vi ved at fokusere så intenst på, hvordan nutidens vilde tal kan ende med at blive et eller andet sted ude i fremtiden, kan risikere at gå glip af Haaland her-og-nu.

Eller måske er det bare mig og min fremskredne alder, der mumler højt i lænestolen, og som ikke kan overskue så mange ting af gangen. Det er det sikkert.

Og sikkert er det da også, at jeg i senere i dag vil sidde i min lænestol med benene oppe (og med en porter i hånden) og bare nyde øjebliksbillederne af Haaland og resten af Peps City, når de spiller mod FC København i Champions League inde i Parken.

For hvem ved, hvad fremtiden bringer.

The Manager
Logo
Shopping cart