Kommentar: “Se, far! Jeg har lige smadret Manchester United i FIFA23!”

Klopp, Liverpool
Foto: Michael Regan/Getty Images

Det der skete på Anfield den 5. marts 2023 er aldrig sket før, og kommer nok aldrig til at ske igen.

Northwest derbyet mellem Liverpool og Manchester United var et særsyn af en særforestilling, der vil gå over i historien, som noget helt særligt, og som til evig tid vil stå plantet i erindringen, som enten en totempæl eller som en skamstøtte, alt afhængig af øjnene, der ser. 

Ja, selv for den neutrale iagttager vil kampen nærmest til evig tid figurere i hukommelsen på monumental vis.  

Sluresultatet 7-0 er en ting, noget andet er vejen dertil, nemlig Liverpools selveksplosion og Manchester United kollaps. Ingen havde set hverken det ene eller det andet komme.

Alle vidste, at kampen ville blive vild og voldsom. For det er kampene mellem Liverpool og Manchester United, der knuselsker at kamphade hinanden, jo altid. Men alligevel havde ingen i deres vildeste fantasi forestillet sig, at det, der skete, kunne ske.

“Se, far!”

Derfor føles virkeligheden pt. også så uvirkelig. I begge lejre. Og for alle os i midten. Som om gårsdagens kamp bare var en drøm (eller et mareridt).

Som om det, der skete, fandt sted i en parallelverden fuld af fantasy og tømt for reality. Som om, at det vi alle sammen så, var en streamet skærmoptagelse af en bette Liverpool-fans FIFA23-kamp mod computeren, der var Man U. og som var sat til at spille på begynder-niveau.

Se, far! Jeg har lige smadret Manchester United i FIFA!” “Nej, min dreng,” lyder der fra faren, i det han rider ind på børneværelset på ryggen af en 1:1 pap-udgave af Klopp . “Vi har lige smadret Manchester United 7-0 i VIRKELIGHEDEN!

Sådanne scener udspiller sig ikke i Manchester her dagen derpå. Jo, måske i den blå del af byen. Men ikke i den røde. Her er både børn og voksne nemlig i en form for choktilstand. Ikke én har sovet godt i nat. Mange har slet ikke lukket et øje.

I stedet er natten gået med onde drømme i aflåst sideleje. Som forpinte og fortabte zombi-sjæle, der ikke engang kan svinge sig op til blodrus.

Og ingenting hjælper. Der findes ingen modgift. For evig tid vil nederlaget leve i kroppen som en sort, død plet på hjertet. Selvfølgelig kommer man ud af sengen og op på benene igen. Og ja, livet går videre og alt det jazz.

Men livet bliver aldrig det samme igen. Det skal derimod leves i en ny virkelighed. En virkelighed, hvor Manchester United resten af livet er bevidste om, at Manchester United engang tabte 7-0 til Liverpool. På Anfield. Den 5. marts 2023.  

Utopi og tilbagebetaling

Nå, men sket er sket. Og hvad kommer der så til at ske nu?

I Liverpool er man ikke i tvivl. Her er livet som scouser nemlig igen ren og skær spitzenklasse. Og når livet er det, så er det som altid ensbetydende med at troen på fremtiden er af en anden verden end den alle andre mennesker lever i.

Eller sagt på en anden måde; Liverpool kommer ikke bare til at smadre Real Madrid lige om lidt. Liverpool vinder også Champions League, ligesom Liverpool også ender med at vinde Premier League, og selvom klubben for længst er ude af FA Cuppen, ja, så vinder Liverpool også (fortjent) den pokal.

Men hvad så med Manchester United? Bliver Manchester United nogensinde Manchester United igen? Ja, selvfølgelig. For selvom nederlaget for altid vil være en sort plet på hjertet, så vil hjertet banke videre, og Erik ten Hags tropper will rise again.

Sikkert allerede på torsdag, når spanske Real Betis gæster Old Trafford, hvor Bruno Fernandez og co. utvivlsomt vil blive mødt af et højlydt krav om tilbagebetaling, men hvor forestillingen på Drømmenes Teater helt sikkert også vil munde ud i et nyt skridt fremad.

The Manager
Logo
Shopping cart