Kreatøren på Kenilworth: Ross Barkley er Lutons superstar!

Ross Barkley er et uforløst evighedstalent, der langt om længe har fundet et bassin, hvor han har det som en fisk i vandet. Her ses han på sin 30 års fødselsdag, hvor han scorede til 3-2 mod Arsenal. Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Da Ross Barkley bragte Luton Town foran 3-2 mod Arsenal i sidste uge, var der via en kollega hul igennem til en mand, der har været sæsonkortholder på Kenilworth Road i 30 år.

Og her var meldingen klar og tydelig: “Ross Barkley er den bedste jeg nogensinde har set spille for Luton!”

Den slags er naturligvis er smag og behag. Omvendt, så bugner diverse sociale medieplatforme af hurra-råb, der matcher ovenstående melding.

Og uanset smag og behag, så bør der som minimum herske bred enighed om, at Barkley pt. er den bedste fodboldspiller hos The Hatters.

Men ikke nok med det. Sådan som Barkley spiller for tiden, er han noget af det mest velspillende i Premier League dags dato. Igen; smag og behag. Og så alligevel ikke helt.

Tallene taler

I kampen mod Arsenal var Barkley med afstand top of the pops. Hans positionering, hans pasninger, hans driblinger, hans blik for spillet. Og ikke mindst hans arbejdsindsats og tilgangen til selv samme.

Så man ikke kampen, kan man bare se på de tal, som Barkleys krop efterlod sig på Kenilworth Road mod Arsenal.

Man kan såmænd også se på de tal, han producerede hjemme mod Pep Guardiolas Manchester City i søndags, hvor Barkley blandt andet orkestrerede det angreb, der førte frem til Lutons 1-0 føring.

Ja, man kan da egentlig også bare se tilbage på tiden der er gået siden sæsonpremieren. For Barkleys formkurve har været stødt stigende lige siden august.

Rooneys efterfølger

Lutons manager, Rob Edwards, har i løbet af indeværende sæson da også gang på gang udtrykt stor tilfredshed med det han ser fra den 30-årige liverpudlian, der i øvrigt fejrede sin fødselsdag med føromtalte 3-2 scoring mod Arsenal.

Og ja, ham der i tidernes morgen blev udråbt som Waynes Rooneys efterfølger i Everton.

Sådan er fodboldlivet dog ikke endt med at flaske sig for Barkley. Endda langt fra. Efter 150 kampe for The Toffees er det siden 2018 blevet til 136 kampe for fem andre klubber, heriblandt primært Chelsea. 

Men også for som klubber Sheffield Wednesday, Leeds, Aston Villa og Nice, hvorfra Edwards tog fusen på alle og enhver, og hentede Barkley til Luton på en fri transfer.

Og her tyder han lige nu på at være centralnøglen til overlevelse for mikroputterne, som langt de fleste iagttagere af verdens bedste fodboldliga på forhånd ikke havde spået en chance. 

Connection

“Ross gør os til et andet og bedre fodboldhold. Al hans erfaring, hans kvaliteter, hans løbepensum og arbejdsmoral.”

“Han bliver bare bedre og bedre for hver kamp. Og jeg tror virkelig, han nyder at spille fodbold for tiden,” lød det fra Edwards til The Yardbarker for et par uger siden.

Og det gør Barkley. Altså, nyder fodboldtilværelsen i Luton. Det sagde han nemlig selv til Luton Today i kølvandet med sidste uges stærk underholdende 3-4 nederlag til Arsenal.

“Jeg nyder virkelig at være i klubben. Jeg føler en connection med både fansene og mine medspillere, og det er dejligt, at være en del af.”

Stor fisk

Eller sagt på en anden måde; Barkley virker som et uforløst evighedstalent, der i en sen alder, og langt om længe, har fundet den rette hylde, at folde sig ud på.

En hylde, hvor presset ikke er større end det er til at bære, og hvor han som fodboldspiller kan få lov til at være en stor fisk i en lille bassin.

Et bassin, der i Barkleys tilfælde står midt i banens maskinsrum, hvorfra han i en blanding af dyb sindsro og positiv arrogance kan skabe balance mellem Lutons hårdtarbejdende defensiv og no-nonsense angreb.

Og indtil videre har denne balance kastet ni point af sig i 16 kampe. Det lyder ikke af meget og det rækker da pt. heller ikke til mere end en 18. plads i tabellen.

Opløftende nederlag

Alligevel synes fremtiden, at være ganske lys for The Hatters. Således virker Luton langt mere tydelig og afbalanceret i deres tilgang til kampen om overlevelse end for eksempel Burnley og Sheffield United.

Og selvom det indtil videre er blevet til hele 11 nederlag, så har måden, hvorpå nederlagene er blevet inkasseret på, været mere end opløftende. Senest mod Manchester City søndag aften.

Her var Luton nemlig som altid Luton. En slags fodboldens David, der kender sine begrænsninger såvel som sine styrker. Især når modstanderen er Goliath.

Og ja, så har de en spiller som Barkley. Kreatøren på Kenilworth.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste ligaer.

The Manager
Logo
Shopping cart