Så tager vi hul på en ny runde Premier League! Foto. Mvogel Dreamstime.com

Det er fredag og i aften lyder startskuddet til en spritny og på papiret sjældent set konkurrencemættet udgave af Premier League. Et fyrværkeri af fodbold venter os.

Og ud over multiple eksplosioner af opsparede energi, inderlige håb, hammerhede drømme og våde fadølsøjne ude på lægterne, så er der inde på banenerne lagt i kakkelovnen til ti intense sæsonpremiere fordelt på kryds og tværs af England.

Statistik

Og kaster man et hurtigt blik på statistikkerne, så bliver den kommende 1. runde, der starter med London-opgøret mellem Crystal Palace og Arsenal fredag, og slutter med kioskbaskeren West Ham og Manchester City søndag, alt andet end en kedelig én af slagsen. 

For det første fordi der er mål i vente. Og for det andet fordi der næsten altid findes en vinder. 

Tallene fra 1. runde-kampene i de seneste ti Premier League-sæsoner viser nemlig, at der i gennemsnit bliver scoret 2,76 mål per kamp, og at der i otte ud af ti tilfælde findes en vinder.

Mål

Således er der i de 100 foregående sæsonpremierekampe blevet scoret i alt 276 mål, der tilsammen har betydet, at 82 procent af kampene er endt med enten hjemmeholdet eller udeholdet som vinder. 

Og ja, man siger, at ude er godt, men hjemme er bedst, men sådan forholder det sig ikke helt i en sæsonpremiere. For tallene, der er hentet fra Premier Leagues egne databaser viser, at ‘blot’ 39 af de føromtalte 100 sæsonpremiere er endt med en sejr til værterne, mens 43 er resulteret i en udesejr.

Værter

‘Værst’ så det ud i sæsonen 2020/2021, hvor hele syv af de 10 sæsonpremiere endte med en sejr til gæsterne, mens vi skal helt tilbage til sæsonen 2012/2013 for at finde en 1. runde, der producerede flere hjemmesejre (6) end noget andet.

The Manager
Logo
Shopping cart