Leeds og Aston Villa har samme problem

Aston Villa

Det er to hold med en vis størrelse og traditionskatalog, der mødes på Elland Road. Leeds United tager imod Aston Villa og har det tilfælles, at de er at finde et sted i tabellen, hvor de ikke agter at slå rødder.

Bundstrid

Aston Villa er rodet ind i bundstriden. Det er stadig tidlige dage, men placeret som nummer 15 blot tre point over stregen. Det kan hurtigt blive varmt.

Aston Villa har klare ambitioner om at bygge på og blive en del af ligaens top-10. Og i hvert fad ikke rykke ned.

Derfor blev der gjort store udlæg, da Aston Villa vendte tilbage til Premier League for fire sæsoner siden. De to første sæsoners fire transfervinduer så et samlet minus på 250 millioner pund på transferbalancen, hvis vi går ud fra priser på køb og salg via Transfermarkt.

Fundament

Så en sæson i næsten break even takket være salget af Jack Grealish, og den igangværende sæson så et minus på 30 millioner. For det første har Aston Villa over tid fået varer på hylderne, som andre klubber vil betale solide beløb for. Derudover så har de første sæsoners grundinvesteringer skabt et fundament af kvalitet. I princippet den øvelse som Nottingham Forest har indledt denne sæson.

Men Aston Villa må sande, at de ikke er stærkere end, det kan blive en sæson, der balancer på en knivsæg. Er det manager Steven Gerrards skyld? Skal der investeres yderligere? Er det bare et spørgsmål om at indse, at den rene overlevelse er en succes i sig selv i en liga, der bliver mere og mere hård? Og at enhver snak om Europa er en blanding af bull og fatamorgana?

Balancen

Leeds er et stykke henad vejen i samme båd. Traditionsklub. Passionerede fans der gerne vil mere end middelmådighed. De liljehvides to første sæsoner oppe så et minus på transferbalancen på 160 millioner pund. Den igangværende sæson et lille plus.

Med andre ord er begge klubber inde i en sæson, hvor der skal konsolideres, men har også det tilfælles, at der ikke skal mange fejltrin til før, der er ballade. For skal års investeringer frem mod etablering af en trup stærk nok til konsolidering give mening, så skal det ikke blive en sæson, der flirter med stregen. Det vil for alvor være bull.

The Manager
Logo
Shopping cart