Leicesters eventyr slutter om ti kampe

Brendan Rodgers
LEICESTER, ENGLAND – OCTOBER 27: Leicester City Manager Brendan Rodgers during the training session at Leicester City Training Ground, Seagrave on October 27, 2022 in Leicester, United Kingdom. (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Det lå i luften på Selhurst Park. Der var ellers god stemning på The Arthur Wait Stand, hvor publikum lunede sig på Crystal Palaces første sejr i 2023. Dette efter et bizart mål, hvor bolden sprang fra overliggeren ind på Iversens ryg og i nettet til 1-1 samt 2-1 målet i minut 94 og dermed de sidste sekunder af kampen. Og de sidste sekunder af Brendan Rodgers karriere som manager for Leicester.

Og det var det, som lå i luften, da slutfløjt lyd. Med afmålt værdighed gik han ned mod den ende af Arthur Wait Stand mod Whitehorse Lane End, hvor gæsternes fans stod. Han klappede et par korte sekunder, mens de blåklædte lød skuffelsen lyde over endnu et nederlag. Et resultat der efterlod Leicester under stregen med ti kampe igen.

Herefter gik Rodgers i sin halvlange kommandørfrakke rundt og gav hånd til spillerne på banen. Et skulderklap her og der, før han mødte den ventende presse.

Dagen efter blev han fyret. Ifølge klubledelsen fordi han ikke længere lignede en manager, der kunne forløse truppens potentiale.

Elevatorhold

Set i Premier Leagues historie så har Leicester primært været et elevatorhold, men med det uventede mesterskab i 2016 så skete der noget med selvforståelsen på King Power. Over det 30 årige spænd har kun Nigel Pearson procentvist vundet flere kampe end Rodgers, men heriblandt medregnes kampe i den næstbedste række, hvor Pearson naturligvis høstede en del sejr. 

Selv Martin O’Neill der som bekendt for alvor gjorde Leicester til noget med europæisk deltagelse og pokaltriumfer har vundet færre kampe målt i procent end Rodgers. Nordireren har tilmed vundet FA Cuppen samt to gange faldet på målstregen i jagten på top-4 og en billet til Champions League. Så tæt på med en klub der reelt ikke var til sådanne togter.

Leicester var lidt af en rodebutik, da Rodgers tog over på King Power.

Spillermateriale

Ranieri blev som bekendt fyret sæsonen efter titlen. Shakespeare tog over og gjorde det ganske hæderligt med en sejrsrate ikke ulig Rodgers. Franske Puel tog over, men det blev aldrig godt. Brendan Rodgers lod sig overtale til at sige farvel til Celtic og goddag til Leicester. Han blev i fire år, og det er ikke svært at se, hvor det gik galt til sidst.

Leicester har ikke spillermateriale til andet end overlevelseskamp. De mangler en kvalitetsangriber, Ward var ikke en værdig afløser for Schmeichel (selv om Iversen ligner det rigtige valg som ny førstemålmand) og for meget afhænger af Maddison på midtbanen. Det er ganske sigende, at Suttar blev hentet ind som ny forsvarsklippe og selv om den skotskfødte australier rager to meter op i luften, så er han ikke en oplagt Rodgers forsvarsspiller. Han er ikke egnet til at ligge højt på banen og hans afleveringsspil er ikke videre imponerende.

Brendan Rodgers er som bekendt kraftigt inspireret af spansk fodbold. Han er bedst med hold på bolden, der vil bolden og skabe kampen. Han har forsøgt at skrue en kontrabaseret spillestil sammen, men ganske sigende, så var Leicester bedst mod Crystal Palace de 15 minutter, hvor de satte sig på kampen. De lignede et kort glimt af et Rodgers-hold. 

Eventyr

Leicester indledte et eventyr i 2016. Et eventyr som ledelsen har forsøgt at forlænge med investeringer i spillertruppen og Brendan Rodgers kom rasende tæt på Champions Leagues forjættede land, vandt FA Cuppen og fik The Foxes i en europæisk semifinale. Men investeringerne havde en pris. Derfor har det hele tiden været en del af planen, skrives det, at denne sæson ville stå på smalkost. Men nedrykning var naturligvis ikke en del af planen. Det er derfor, der er trykket på panikknappen nu. Men panik er sjældent den rette løsning.

Nu er Leicester uden manager, uden selvtillid, under stregen og uden mulighed for at forstærke sig. Der er bare ti runder tilbage af sæsonen for Leicester, og det ligner mere og mere, at det eventyr der begyndte i 2016 nu ender med tragediens tæppefald samt endnu en tur i elevatoren. 

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart