Liverpools Klopp-jagt har fået en god start, men bjørnen lever endnu

Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Manchester City, Liverpool
Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Med seks point i to kampe på fem dage mellem jul og nytår har Liverpool indtil videre fået det maksimale ud af genstarten på Premier League.

Og med en sejr over Brentford i aften kan Liverpool endda tage hul på 2023 ved at passere Tottenham i tabellen, og dermed klemme sig ind i billetkøen til ‘Europa’.

Men selvom Liverpool rent pointmæssigt har fået et optimal start på den jagt, som Jürgen Klopp satte ind på den resterende del af sæsonen på et pressemøde for et par uger siden, så skyder man sig selv i foden, hvis man går og overvejer, at sælge skindet før bjørnen er skudt, hvilket bjørnen langt fra er.

Eller sagt på en anden måde; Liverpools ‘perfekte’ start har plads til forbedringer. Faktisk en hel del. Og nej, aftenens kamp mod Thomas Franks mandskab på Gtech Community Stadium bliver alt andet end nem.

For det første fordi Brentford i sig selv er en svær nød at knække, især foran eget publikum, der utvivlsomt vil gøre sit til at the Bees‘ angreb på Liverpools bagrum og centrale midterforsvar, kommer til at gøre ondt på Klopp og co.

Og ja, for det andet fordi Liverpools genstart har været bedre på papiret end i åbent spil inde på banen.

Processen

Liverpool var alt i alt ganske gode ude mod Unai Emerys Aston Villa på Boxing Day, men i hjemmekampen mod Brendan Rodgers’ Leicester i fredags var Liverpools niveau mildest talt svingende, og det matchvindende comeback var da også primært båret frem af Wout Faes’ to selvmål.

Eller som Klopp selv formulerede det på bagkant af opgøret på Anfield; “Not our best performance.

Den har vi hørt før i denne sæson, og kommer helt sikkert til at høre ordene komme ud af Klopps mund igen i ugerne og månederne, der kommer.

Af Jakob Genz

Men det gode ved Liverpools behov for forbedringer er dog, at behovet manifesterer sig i en periode, hvor Liverpool vinder fodboldkampe, hvilket i sagens natur – og i modsætning til flere af kampene i efteråret, hvor Liverpool i perioder spillede bedre end resultaterne gav udtryk for – hjælper på processen.

Læg dertil, at Klopp sideløbende med Liverpools maksimale genstart af fodboldlivet i Premier League kan konstatere, at flere af de hold, som føromtalte jagt er sat ind på, er kommet anderledes vaklende ud af starthullerne.

Især Tottenham, der i skrivende stund er to point foran Liverpool i tabellen, og som dermed er i besiddelse af den femteplads, som Klopp kan rive ud af hænderne på Antonio Conte med en sejr i aften, har haft en dårlig højtid.

Først i form af 2-2 ude mod (netop) Brentford på Boxing Day og senest via et pinligt hjemmebanenederlag til Aston Villa, hvor gæsterne bestemt var gode, men hvor Contes mandskab var skræmmende passive, energiforladte og ideløse.

Pumperne

Men tilbage til Liverpools jagt og bjørnen, der stadig lever.

For selvom Klopp lige-nu-og-her har dyret placeret midt i sigtekornet, så er der tale om en bjørn, der – herfra og hele vejen frem til målstregen i maj måned – vil være i konstant bevægelse, og som derfor når som helst kan forlade Liverpools synsfelt.

Måske allerede inden januar måned, hvor Liverpools kampprogram godt nok er langt mere tilforladeligt end tilfældet er for mange af de andre tophold i Premier League, men hvor opgaverne stadig kan spille ben, er omme.

For på den anden side af aftenens kamp mod Brentford, der i øvrigt må undvære lårskadet Ivan Toney, står både Brighton og Chelsea klar til kamp, og selvom især sidstnævnte mandskab er pt. er til at tale med, så igen af de to kampe a walk in the park.

Det samme kan siges om Wolverhampton, som Liverpool skal op imod på lørdag i tredje runde af FA Cuppen, og selvom der ikke er Premier League-point på højkant, så kommer kampen, hvad end Liverpool vinder den eller ej, til at sætte sine spor på Klopps spillere, hvoraf flere allerede nu kører på pumperne.

For udover Luis Diaz, Arthur Melo og Diogo Jota, der alle har været skadet længe og fortsat vil være det i en rum tid endnu, så er også Curtis Jones, Roberto Firmino og James Milner ramt på fysikken, og det samme kan eftersigende siges om Andy Robertson og Harvey Elliot.

Gakpo

Til gengæld kan alle dem, der elsker Liverpool, snart nyde synet af den nyindkøbte hollandske angriber, 23-årige Cody Gakpo, der er hentet i PSV Eindhoven, og som Klopp på et pressemøde igår ikke ville afvise kunne komme i aktion mod Brentford i aften.

Dette kræver dog, at Gakpo får den arbejdstilladelse, som han fortsat mangler at få.

Sikkert er det dog, at kampen mellem Liverpool og Brentford fløjtes i gang af dommer Stuart Attwell klokken 18.30, ligesom det er ganske sikkert og vist, at Liverpool trods en god start på Klopp-jagten langt fra har nedlagt bjørnen endnu.

Knæk og bræk.

The Manager
Logo
Shopping cart