Liverpools Klopp-jagt på Europa ser slet ikke så sort ud

Jürgen Klopp og resten af Liverpool skal glemme alt om Bournemouth og Real Madrid, og i stedet sætte det lange lys på i jagten på Europa. En jagt, der slet ikke ser så sort ud. Foto: Jan Kruger/Getty Images

At Arsenal topper Premier League er ikke breaking news. Her har Mikel Artetas tropper nemlig befundet sig det meste af sæsonen. Og lige siden sæsonpremieren har det været med Manchester City i hælene.

Men afstanden mellem nummer et og to har varieret. Som et harmonika-lignende two-horse race, hvor Arsenals forspring har penduleret mellem et og syv point. Lige nu fører Arsenal med fem point.

Men det skal egentlig ikke handle om mesterskabskampen i Premier League. Det skal derimod handle om en anden kamp i toppen af tabellen, nemlig kampen om Europa.

For den er ikke bare intens. Billetkøen er også lang. Endda så lang, at den vidner om en Premier League-tabel, der er delt i to.

For kaster man et blik på den aktuelle stilling, så er der pt. ni hold, der er i overhængende fare for at rykke ud af Premier League. Men der er i skrivende stund også ni hold, der er i spil til en billet til Europa. Kun Chelsea og Aston Villa synes at befinde sig i et ingenmandsland mellem fugl og fisk.

Det gjorde Liverpool også på et tidspunkt. For bare fem kampe siden lå Jürgen Klopp og co. nummer ni i tabellen med 32 point på hånden. Og syv point fra Europa.

Liverpool stiger

Men i dag er virkeligheden en anden. Liverpool har nemlig fået 10 point ud af de seneste fem kampe. Og nu er Klopps tropper blot to point fra Europa League. Og i øvrigt blot seks point fra Champions League. For fem kampe siden lød denne afstand på ni point.

Eller sagt på en anden måde; Liverpool er pt. et af de mest formstærke hold i Premier League. Faktisk er Liverpools formkurve kun overgået af Arsenals og Manchester Citys, der har hentet henholdvis 15 og 14 point ud af 15 mulige i de seneste fem kampe.

Men hvad med Liverpools nederlag til Bournemouth i lørdags? Får det ikke (nok engang) kurven til at knække og søge sydpå? Det er der ingen, der kan svare på. Ej heller Klopp selv. Det må tiden vise.

Men sikkert er det, at Liverpools nederlag til Bournemouth føltes lige så uvirkeligt som 7-0 sejren over Manchester United føltes, ja, uvirkelig. Som om det, der først skete på Anfield og dernæst fandt sted på Vitality Stadium var skizofrene scener taget fra en parallelverden fuld af fantasy og tømt for reality.

Men hverken den ene eller den anden kamp var uvirkelig. For Liverpool spiller i virkeligheden. Og selvom Liverpools virkelighed det meste af sæsonen har været en (nærmest uvirkelig) elevatortur op og ned i et smertefuldt følelsesregister, så har den seneste tid været ganske, ganske stabil. Ikke mindst i Premier League.

Glem Bernabéu

Så der er faktisk ingen grund til panik. Heller ikke følelser a la frustration, sorg og vrede. Heller ikke hvis det ender med et exit fra Champions League på onsdag, hvor Liverpool spiller returkamp mod Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Faktisk skal Liverpool spille (retur)kampen uden tanke på resultatet. I stedet handler det om at spille en kamp, hvor målet er at genfinde fodfæste et sted midt imellem Manchester United og Bournemouth. Og så ellers bare se fremad. Mod det, der venter på den anden side af turen til Madrid, nemlig mødet med Manchester City. Og resten af sæsonen.

Og Klopp skal tie stille og lade spillerne og spillet tale for sig selv. Både før, under og efter onsdag. Der er ingen grund til hverken at tale virkeligheden op eller ned. Den er som den er, og den er slet ikke så tosset. Liverpools kollektiv holder mere og mere i hånd. Holdets individualister træder mere og mere i karakter. Og resultaterne er, trods blackouts, stabile.

Og fordi Premier League ikke er en sprint, der afgøres før tid, men derimod en langt, sejt maraton, som tit og ofte først afgøres på målstregen, så er handler det for Liverpool (og alle andre, hvad end målet er overlevelse, Europa eller et engelsk mesterskab) om have det lange lys på.

St. Mary´s i maj

Se bare hvad en håndfuld pointgivende kampe kan gøre ved et holds placering i Premier League. Og husk lige på, at der for Liverpools vedkommende forsat mangler at blive spillet 12 kampe på den anden side af Santiago Bernabéu.

Bevares! Samtlige kampe er svære. Især de tre første. For her venter der Liverpool møder med Manchester City, Chelsea og Arsenal.

Men Liverpools sæson – og holdets jagt på Europa – står ikke nødvendigvis og falder på hverken Etihad, Stamford Bridge eller hjemme på Anfield mod Artetas Arsenal. Sæsonen slutter først den 28. maj mod Southampton på St. Mary’s og lige nu er Liverpool blot to point fra det, som Liverpool jagter.

The Manager
Logo
Shopping cart