
Jude Bellingham er en af de mest eftertragtede fodboldspillere i verden. I hvert fald i Europa, hvor samtlige storklubber står i kø for få fingrene i den 19-årige englænders underskrift. Og klubberne har stået i kø længe. Derfor er prisen for Bellinghams arbejdskraft også bare blevet større og større. Endda så stor, at selv økonomisk tunge klubber a la Liverpool eftersigende har kastet håndklædet i ringen.
Men det vender vi tilbage til. For selvom køen er lang, så er der også noget, der tyder på, at den er blevet mindre. I hvert fald, hvis der er hold i det, som Sport Bild skrev i sidste uge. Her kunne den tyske avis nemlig fortælle, at Bellingham, ifølge Sport Bilds oplysninger, ikke kan se sig selv spille for hverken Manchester City, Chelsea eller Paris Saint-Germain.
Bellinghams begrundelser for fravalget af de tre mastodonter, der som så mange andre har bejlet til Bellingham i måneder og hele og halve år, er mange. For det første skyldes fravalget, at de tre klubber mangler “sjæl, passion og ære.” Derudover, så kan Bellingham ikke se sig selv i en klub, der er ejet af en sheik. Og sidst, men ikke mindst, så kan Dortmunds stortalent ikke repræsentere såkaldte historieløse klubber.
(Leve)tid
Og her bliver det lidt interessant. Faktisk meget interessant. For lige så forfriskende det er, at en ung mand som Bellingham render rundt med et selvskabt værdisæt i støvlerne, og (indirekte) tør at sætte ord på det, ligeså uheldig underholdende er hans udtalelser. De holder nemlig ikke vand.
Chelsea er eksempelvis ejet af en amerikaner. Og meget kan man sige om Todd Boehly, men en sheik er han ikke. Og hvad angår argumentet om manglende historie, så er Bellingham også lidt på afveje. Det kommer naturligvis an på, hvad der skal til for at have en historie. Men hvis det eksempelvis er et spørgsmål om (leve)tid, så klinger Bellinghams ord hult.
For selvom Paris Saint-Germain rigtig nok ikke har så mange år på bagen (klubben blev jo først dannet i sensommeren 1970, red.), så har både Manchester City og Chelsea eksisteret længere end Bellinghams nuværende arbejdsgiver. Således blev Manchester City og Chelsea FC født i henholdsvis år 1880 og 1905, mens Borussia Dortmund først så dagens lys i 1909.
Sjæl, passion og ære
Men måske mente Bellingham noget andet med udtrykket ‘historieløse’? Det er ikke til at sige. For Bellingham har ikke været ude og følge op på alt det, som Sport Bild i sidste uge lagde i munden på ham. Derfor er det for omverdenen også svært at finde hoved og hale i Bellinghams udtalelser om sjæl, passion og ære, eller manglen på samme på både Etihad, Stamford Bridge og Parc des Princes.
Sikkert er det dog, at Bellingham – hvis han altså rent faktisk mener det, som Sport Bild mener, at han mener – har sat sig selv i en svær situation. For Bellingham er som sagt en dyr dreng og selvom mange klubber er villige til at gå rigtig langt for at sikre sig hans arbejdskraft, så er det alligevel kun få klubber, udover Manchester City, Chelsea og Paris Saint-Germain, der rent faktisk har råd til at bejle til Bellingham.
Ja, måske består den føromtalte kø nu rent faktisk blot af to-tre klubber, nemlig Liverpool, Manchester United og Real Madrid. Og så alligevel ikke. For i sidste uge skrev The Guardian, at Liverpool havde opgivet håbet om Bellinghams underskrift. Og selvom Jürgen Klopp på et pressemøde sagde, at han ikke ville kommentere sagen, så gjorde han det lidt alligevel:
“Det, vi har brug for, og det vil vi have, prøver vi absolut alt på at få, men nogle gange må man acceptere, at det er umuligt for os. Så må man bare træde til siden og gøre noget andet.“
Laksegade
Men hvad så med Manchester United? Er der nok historie, ære, passion og sjæl her? Måske. Men klubben, der jo fortsat er til salg, kan meget vel ende med at blive solgt til en sheik og så er Fanden løs i Laksegade. Så til syvende og sidst er der vel kun Real Madrid tilbage i køen.
Santiago Bernabeu har i hvert fald pengene. Mange af dem kommer godt nok kommer fra flyselskabet Emirates, der har base i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, men det er jo Florentino Pérez – der blandt meget andet er den ypperste fortaler for Super League – der sidder for bordenden. Og han er ikke en sheik. Heldigvis. For ellers må Bellingham blive i Dortmund til sine dages ende.