Manchester City, mesterskab og mulig treble

Foto. Charnsitr Dreamstime.com

I aften kan Manchester City tage første skridt mod the treble, når de møder Arsenal på Etihad. Ok, en sejr sender dem ikke på førstepladsen i Premier League, men med to point op til Arsenal og en bedre målscore samt to kampe i hånden er det svært at se, hvordan de lyseblå fra Manchester, i den form de befinder sig i, ikke også skulle kunne hjemføre, hvad der vil blive det fem engelske mesterskab på seks år. En tangering af Manchester Uniteds bedrift fra 1996-2001 og Liverpools fra 1979-1984.

På mange måder er Manchester City i gang med en historisk bedrift og muligvis også en historisk sæson. Foruden et potentielt mesterskab er de i finalen i F.A Cuppen, og semifinalen i Champions League. De kan med andre ord blive det første engelske hold siden Manchester United i 1999 til at sikre sig the treble. I hvert fald i forhold til at sikre sig den største af slagsen, da Liverpools ”treble” fra 2000-2001 sæsonen bestod af en Liga Cup, F.A Cuppen og UEFA Cuppen.

Middelmådig sæson?

Alligevel føles det som, at diskursen i denne sæson har været, at Citys sæson har været middelmådig. De har halset efter Arsenal i tabellen stort set hele året, og selvom Erling Haaland har sat den ene rekord efter den anden, så har nordmandens præstationer været til debat. Gjorde han ligefrem Manchester City dårligere trods sine mange mål? Andre steder har man kunnet læse, at Pep Guardiola kun har succes i klubben, fordi han bruger store summer på spillere, ligesom Manchester Citys mangedobbelte brud på FFP, der så dagens lys tilbage i februar i år, også har sat spørgsmålstegn ved hele City-projektet.

Den sidste del holder vi ude af teksten denne gang, men du kan læse mere om den sag her.

De bedste i Europa

For lad os i stedet vende blikket mod det sportslige. Er vi simpelthen for hårde ved Manchester City? Har vi for store forventninger til, hvad de skal kunne levere? Så selv i hvad der kan blive en perfekt sæson, ser vi hellere efter det uperfekte? Det er der som nævnt en del at se på uden for banen, men inden for stregerne har Manchester City ramt den absolutte topform på det helt rette tidspunkt, og intet hold i Europa er bedre spillende end englænderne netop nu.

De har i syv af de seneste otte kampe scoret minimum tre gange, og statistikken lyder på 13 sejre og 3 uafgjorte i de seneste 16 kampe. City er flyvende.

Og det er ikke just godt nyt for Arsenal, der med Mikel Artetas ord skal forsøge at spille den perfekte kamp, skal de besejre rivalerne. En bedrift de i øvrigt ikke har formået siden 2015/16-sæsonen, og faktisk er alle 11 af de seneste indbyrdes opgør endt med nederlag.

Til opgøret her bliver de ikke just hjulpet af, at Saliba, Premier Leagues nok bedste midterstopper i sæsonen, fortsat er ude med en skade, ligesom de mange pointtab på det seneste med tre uafgjorte i træk ganske givet også fylder rent mentalt. Skulle det blive til et nyt nederlag onsdag, vil fortællingen være, hvordan Arsenal smed mesterskabet over styr, men lad os ikke glemme, hvor gode Manchester City rent faktisk er.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart