Manchester United har ikke længere råd til fejl

Old Trafford, Manchester United
Foto: Henrywei Dreamstime.com

På en eller anden måde vil det jo give mening, hvis Manchester United køber Memphis Depay. Han var Barcelonas topscorer sidste sæson, og der skal findes en afløser efter Ronaldo.

Så vidt logisk nok og tilmed for en spiller, der er faldet i værdi efter, at Barcelona ikke længere ønsker ham ombord.

Turbulens

Men det er egentlig mere et udtryk for den usikkerhed og turbulens, der hersker i genopbygningen af Manchester United.

Vi skal huske, der blot er tale en avishistorie – at der er lagt et bud fra Old Trafford på Depay – men det jo næsten skrige til himlen.

Fem år efter Depay blev skibet af til Lyon som en stor fiasko, så kan han være på vej tilbage igen. Og hvorfor?

Er det den verdensklasseangriber, som projekt Ten Hag skriger på? Er det en midlertidig løsning, fordi det allerede nu står klart i kulisserne, at Ronaldo har fundet sig en ny klub allerede til januar?

Ville Depay starte inde for City, Liverpool, Spurs eller Arsenal? Næppe.

Stabilitet

Så selv om Manchester United på sin vis synes mere på vej i stabilt farvand med Erik ten Hag, så er der virkelig stadig lang vej. Af top-5 klubber scorer Manchester United klart færrest mål af alle. Seks hold under dem har tilmed ’outgunned’ deres 18 mål.

Der skal bringes flere mål ind i det hold, men er det Depay? Eller er det – ikke mindst i publikums øjne – at gå tilbage til en fuser?

Kampen i dag mod Fulham er dobbelt vigtig. United har to kampe i hånden på Tottenham, der ligger nummer fire. Der er en afstand på seks point. Der er med andre ord ikke råd til fejltrin, fordi selv om Contes Spurs har sine fejl, så tager de stille og roligt de point, der skal til for at tage en CL-billet.

Svar

Er Manchester United der? En test mod Fulham vil give fansenes vigtigt svar på det spørgsmål. Fulham har scoret flere mål end United, og spiller med en stor optimisme og med et udtryk, der helt sikkert vil se dem gå efter et ’giant kill’ på Craven Cottage i dag.

Det skal United stå imod. Og overvinde. De har allerede tabt fire kampe i efteråret, og endnu et nederlag til være et stort spark i tænderne på Erik ten Hag og co.

Ikke mindst fordi de både med resultater og rette indkøb skal genvinde den globale fanskares tillid. En skuffelse i den sidste runde før VM-pausen vil virkelig så tvivl om den rette kurs og kompasset.

Så at hente Depay tilbage vil give mening, hvis klubben ønsker at signalere til klubbens fans, at de stadig foretager indkøb, der ikke giver mening. Giver det mening?

The Manager
Logo
Shopping cart