Erik ten Hags Manchester United kan trods slitage stadig skrive sig ind i historiebøgerne

Eriksen, Manchester United
Foto: Michael Regan/Getty Images

For et par måneder siden var virkeligheden en anden end den er i dag. Det siger sig selv. Tiden tikker jo. Og der er løbet rigtig meget vand gennem åen siden slutningen af februar måned.

Ikke mindst i en klub som Manchester United, hvor Erik ten Hag og co. ‘dengang’ kunne gå på vandet med en realistisk drøm om the quadruple. Det kan Manchester United ikke i dag.

Den støt stigende formkurve, som karakteriserede de første totredjedele af indeværende sæson, er forlængst fladet ud. Og alt hvad der tidligere foregik i galop, synes nu i stedet at foregå i et slidsomt trav, hvor ten Hags tropper holder fast i resultaterne med det yderste af neglene.

Manchester United har da også forlængst tabt pusten i kampen om det engelske mesterskab. Og drømmen om den første europæiske titel i seks sæsoner blev i sidste uge på det kraftigste knust i Sevilla.

Over i historien

Alligevel er der al mulig grund til fest og farver på Drømmenes Teater. For ovenstående skitsering af tiden, der er gået, er nemlig langt fra hele sandheden om den sæson, som Manchester United i skrivende stund er ved at lægge sidste hånd på.

Søndag aften spillede klubben sig således i FA Cup-finalen for næsen af Brighton. Det holdt hårdt og præstationen var langt fra topniveau, men det endte alligevel med job done.

Og udsigten til nu at kunne sikre sig sæsonens mayor domestic trophy nummer to går endda hånd-i-hånd med særdeles gode muligheder for at slutte i Premier Leagues forjættede top fire.

Faktisk kan den sæson, som Manchester United er mere end godt i gang med, stadig ende med at gå over i historien, som en af de bedste i mange år.

Bevares! Manchester United har tidligere vundet ligacuppen fem gange og FA Cuppen 12 gange, men aldrig begge pokalturneringer i samme sæson. Det kan ske i denne. Hvis altså Manchester United slår naboerne fra Manchester City den 3. juni på Wembley.

Top fire

Indtil da gælder det om at holde fast i Premier Leagues top fire, hvilket er en præstation i sig selv, hvis det lykkes. Premier League er nemlig en modbydelig størrelse, hvor konkurrencen er så hård og konstant, at selv giganter må bukke under.

Se bare på alle de storhold, der pt. ikke er i top fire, og som er ved at gå i spåner over ikke at være der. Og kast da også lige et blik på den afstand, som mastodonter a la Tottenham, Liverpool og Chelsea har op til Erik ten Hag og co.

Manchester United har i skrivende stund seks point mere end Tottenham, der ligger på femtepladsen og som endda har spillet to kampe mere end De Røde Djævle.

Og afstanden ned til ærkerivalerne fra Liverpool er dags dato på hele ni point, der i øvrigt har spillet end kamp mere Manchester United. Og ja, sidst, men ikke mindst, så er Manchester United pt. noteret for hele 20 point mere end Chelsea.

Ikke tid til laurbær

Manchester United har med andre ord, trods op- og nedture, og en formkurve, der i dag er mere horisontal end vertikal, stadig gang i en sæson, der kan ende med at være historisk god.

Men når det er sagt, så er intet afgjort endnu. Og ligesom det altid er en dum ide, at sælge skindet før bjørnen er skudt, så gør Manchester United også klogt i ikke at tage fremtiden for givet.

Og da slet ikke i Premier League. For her kan de nuværende afstande ned til alle de ‘små’ og store hold, der pt. jagter ten Hags tropper, sagtens blive minimeret til noget ganske faretruende de næste par uger.

Manchester Uniteds kommende kampprogram byder nemlig på opgaver såsom Tottenham, Aston Villa, Brighton og West Ham. Og ja, tiden tikker…

The Manager
Logo
Shopping cart